2021

Dit zijn de deelnemers van Het Nationale Verkeersexamen

9 december 2021 14:36 | amusement | Door Televizier

© William Rutten
De bekende Nederlanders die dit jaar meedoen aan Het Nationale Verkeersexamen 2021 zijn bekend gemaakt. Onder leiding van Viktor Brand zullen Nienke Plas, Catherine Keyl, Olcay Gulsen, Bert van Leeuwen, Rayen Panday en René Le Blanc met het televisieprogramma meedoen.

In de show wordt getest of mensen die in het bezit zijn van hun rijbewijs op dit moment ook zouden slagen. Viktor test of iedereen de verkeersregels nog wel goed kent. De BN'ers nemen het in de studio op tegen 44 onbekende Nederlanders en ook kijkers kunnen meedoen. Voorafgaan aan het theorie-examen hebben de BN'ers daar ook al een praktijkexamen gedaan. Wat soms hilarische tv op zal leveren. 

Alexander Pechtold

Alexander Pechtold is als algemeen directeur van het CBR ook aanwezig bij Het Nationale Verkeersexamen 2021. Hij zal als vraag- en wetenschaporakel dienen bij moeilijke verkeerskwesties. "De theorietest is speciaal voor deze show gemaakt. En is juist leuk en nuttig als je al langer je rijbewijs hebt, want er is veel veranderd in de afgelopen jaren. Door Het Nationale Verkeersexamen zijn kijkers op een ontspannen manier bezig met verkeersveiligheid. Daar zet ik me samen met collega’s graag voor in,” aldus Pechtold. 

Het Nationale Verkeersexamen 2021 is woensdag 22 december te zien om 20:30 uur op SBS6.

Meer over