Start op 26 mei

Dit zijn de koppels in Race om de Ringen

18 mei 2022 15:10 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© RTL
RTL heeft bekendgemaakt welke koppels vanaf 26 mei te zien zijn in het nieuwbakken programma Race om de Ringen.

In de show doen verloofde koppels hun ultieme relatietest. Ze doen dat in een mooi decor, namelijk in Jordanië. Is de liefde van de koppels bestand tegen de ontberingen van de woestijn en de stress die dit met zich meebrengt? Beau van Erven Dorens is de presentator van dienst.

Zes verloofde koppels

Eerder deze week deelde RTL al een spannende teaser, waarin de nieuwsgierige kijker alvast een voorproefje krijgt op Race om de Ringen. Nu zijn ook de kandidaten bekend: wij stellen ze hieronder aan je voor.

Bart en Lauren

De 32-jarige headhunter Bart en de eveneens 32-jarige Lauren (Legal Counsel) groeien allebei op in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Ze kennen elkaar al ver voordat ze een relatie krijgen. Bart had vroeger al een oogje op Lauren, maar van een flirt is dan nog geen sprake. Totdat ze elkaar twaalf jaar geleden bij het uitgaan weer eens tegenkomen. Inmiddels zijn de twee alweer even bij elkaar en ging Lauren vorig jaar - in een luchtballon midden in de Serengeti - voor op zijn knieën. 

Bilal en Sanne

De 27-jarige verpleegkundige Sanne en de 29-jarige bouwkundige Bilal groeien op in het Zeeuwse Zierikzee. Als ze allebei in dezelfde strandtent komen te werken, slaat de vlam over tussen de twee. Hun verschil van afkomst en cultuur zorgt in het begin van hun relatie nog voor wat onbegrip in hun omgeving. Maar inmiddels zijn ze al elf jaar dolverliefd en dit zien hun beide families ook. Op het voor hun bekende Zeeuwse strand in een romantisch prieel heeft Bilal Sanne ten huwelijk gevraagd.

Bjorn en Patricia

Sanne is niet de enige verpleegkundige op deze reis, want ze neemt het onder meer op tegen de 27-jarige Patricia. Zij start dit avontuur aan de hand van haar 33-jarige partner Bjorn. De twee leren elkaar tien jaar geleden kennen tijdens het uitgaan. Hoewel het geen liefde op het eerste gezicht is, raken ze na een tijdje toch smoorverliefd op elkaar. Inmiddels zijn ze twee kinderen, huwelijksaanzoek en een verbouwing van het huis verder. Dus ja, wat dan? Een deelname aan Race om de Ringen, om zo de spanning en avontuur weer toe te laten.

Leonie en Rick

De 30-jarige Leonie (Anesthesiemedewerker) en de 33-jarige huisarts Rick hebben elkaar zes jaar geleden leren kennen in het nachtleven van Amsterdam. Rick was op slag verliefd op Leonie. En ook Leonie kon niet om Rick heen. Bijna drie jaar geleden is Rick voor Leonie op de knieën gegaan tijdens een romantische boottocht in Rotterdam. Een half jaar later gaat ook Leonie op haar knieën voor Rick, omdat ze hem ook een romantisch aanzoek en mooie verlovingsring gunt. Zo lief! Of hun liefde echter standhoudt onder de zware omstandigheden van Race om de Ringen? Dat moet nog even blijken! 

Susan & Thomas

Als de 37-jarige gezinscoach Susan de 38-jarige audicien Thomas vijftien jaar geleden achter de draaitafel ziet staan, is ze meteen verkocht. Maar dat geldt niet voor Thomas zelf. Hij gaat volledig op in zijn werk als DJ, maar Susan houdt vol. Na veel geduld wordt haar wachten beloond; Thomas wordt ook verliefd op Susan. Inmiddels is het stel twaalf jaar samen, hebben ze twee dochters en heeft Thomas Susan zelfs ten huwelijk gevraagd. Het koppel gelooft in het volgen van je hart en dat is precies wat ze met hun deelname aan het avontuur van Race om de Ringen doen.

Joeri en Renate

Tussen alle eind twintigers en dertigers vallen de 40-jarige autodealer Joeri en de 50-jarige Renate (Eigenaresse afslank- en bewegingsstudio) op, maar ze laten zich echt niet zomaar uit het veld slaan. Het zit namelijk zo: liefde overwint alles, zelfs hun eigen leeftijdsverschil van 10 jaar. Het koppel houdt van luxe en gaat graag chique uiteten. Het is dus ook geen verrassing dat Renate haar geliefde Joeri ten huwelijk heeft gevraagd in hun favoriete sterrenrestaurant. Omdat ze weten wat hard werken is, vinden ze zichzelf het ideale koppel voor Race om de Ringen.

Race om de Ringen is vanaf donderdag 26 mei wekelijks om 20:30 uur te zien op RTL4.

Meer over