DJ’s Serious Request 2017 bekend

10 november 2017 11:00 | amusement | Door Televizier

Domien Verschuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn gaan dit jaar het Glazen Huis in. Apeldoorn is de plek waar het drietal zich dit jaar gaat uithongeren.

Voor Sander en Angelique is het de eerste keer dat ze radio maken in het Glazen Huis. Voor Domien wordt het al de vierde keer. ┬áHet trio presenteerde zich officieel aan tafel bij Pauw. Daar gaf Domien de nieuwkomers alvast wat raad: “Blijf jezelf en geniet ervan, want het is ook zo weer voorbij”.

Serious Request- veteraan

Angelique heeft van Serious Request- veteraan Domien begrepen dat je in het huis slecht kan slapen en daar heeft ze iets op gevonden. “Ik ga een beetje mediteren, ik weet dat Domien dat raar vindt”, vertelt de splinternieuwe Serious Request-dj. Toch is ze bang dat ze ondanks de meditatie moeite heeft met slapen. Sander maakt zich in tegenstelling tot Angelique geen zorgen. “Ik kan sowieso overal slapen”, zegt hij.

Rode Kruis

De drie 3FM dj’s gaan zes dagen voor Kerst weer 24 uur per dag live radiomaken om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Het doel dit jaar is het herenigen van ouders en kinderen in conflictgebieden, zoals Nigeria en de Democratische Republiek. Met de opbrengst sporen Rode Kruis-vrijwilligers vermiste kinderen op en brengen ze hen weer thuis.

Opbrengst

Vorig jaar haalde de actie 8.744.131 euro op. Dat was net iets meer dan het bedrag in 2015, maar een stuk minder dan de 12 miljoen euro die de actie in 2014 opbracht. Vorig jaar kreeg Serious Request gelukkig een boost door de nagellakactie van de zesjarige Tijn.

Meer over