Ode aan haar vader

Dochter Ernst Daniël Smid ontroert kijkers Humberto

25 juni 2021 11:03 | amusement | Door Demi Schoenmakers

© Screenshot RTL 4
Ernst Daniël Smid en Rob de Nijs hebben samen een nummer geschreven over Parkinson. Donderdagavond schoven ze bij Humberto aan om over de ziekte te praten die hen beiden heeft getroffen.

Parkinson speelt een grote rol in hun leven. "Ik ben een compleet ander mens geworden", vertelde Smid. "Ik ben snel oud geworden en loop een beetje krom." Het vervelendste vindt hij het constante trillen.

Kloteziekte

Humberto Tan vroeg ook aan De Nijs hoe het met hem gaat, waarop hij positief reageerde. "Op dit moment, zittend tegenover jou, fantastisch", zei hij. "Het gaat eigenlijk heel goed, alleen ja, we hebben wel Parkinson. Het is niet zo dat we Parkinson zijn, we hebben toevallig die kloteziekte. Verder zijn we gewoon wie we zijn."

Speciaal nummer

Het tweetal heeft een nummer geschreven voor stichting ParkinsonNL. Het lied De muziek gaat altijd door is door meerdere artiesten gezongen, waaronder Anita Meyer en Jim Bakkum. Met het nummer hopen De Nijs en Smid meer aandacht te genereren voor de ziekte en meer geld binnen te halen voor onderzoek naar Parkinson. 

Verrassing

Aan het eind van de uitzending, verraste Coosje Smid (31) de kijkers met een ode aan haar vader. Ze zong het nummer Als je overmorgen oud bent. Haar vader raakte zichtbaar geëmotioneerd en ook bij de kijkers thuis rolden de tranen over de wangen. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Coosje Smid (@coosjesmid)

Meer over