Doet Jan Versteegh mee aan Wie is de Mol 2018?

De opnames van Wie is de Mol 2018 zijn vermoedelijk in volle gang en dus kan het speculeren beginnen: welke BN’ers doen er dit jaar mee? Een eerste potentiële deelnemer: Jan Versteegh.

Omdat Wie is de Mol 2018 zo goed als zeker op dit moment wordt gefilmd, zijn de Molloten op fansites en fora druk aan het speculeren over de mogelijke kandidaten. Een naam die veel wordt genoemd, is die van BNN-presentator Jan Versteegh.

Stil op social media

Normaal gesproken plaatst Jan zeer regelmatig updates op zijn social-media-pagina’s, ook als hij op reis is, maar sinds half mei blijft het oorverdovend stil op zijn accounts. Jans laatste Facebook-post dateert van 11 mei, zijn laatste tweet van 12 mei en zijn meest recente Instagram-foto is genomen op 17 mei. Zou de BNN-ster daarna vertrokken zijn naar een geheime bestemming? (Tekst gaat verder onder de foto.)

Jan was weliswaar afgelopen weekend te zien in het RTL 4-programma It Takes 2, maar deze show is al lang van tevoren opgenomen. Opvallend is juist dat Jan helemaal niet naar zijn duet met Ruben Nicolai verwijst op zijn social media.

Bellen

Dat Jan graag een keer met Art Rooijakkers mee op avontuur zou gaan, was al bekend. “Wie is de Mol? mag altijd bellen”, zei hij in 2014 in de Volkskrant, kort na zijn deelname aan Expeditie Robinson. “Er zijn een aantal programma's die al jaren heel mooi gemaakt worden, en Expeditie Robinson en Wie is de Mol? zijn er daar twee van. Aan die programma’s doe je niet alleen mee om gezien te worden, maar ook omdat het gewoon tof is.”

Expeditie Robinson

Lange tijd ging het gerucht dat voormalige Expeditie Robinson-kandidaten geen kans maken op deelname aan Wie is de Mol?, omdat de makers exclusieve gezichten zouden willen hebben in hun programma. Art Rooijakkers ontkrachtte deze berichten: “Ik las het ook, maar voor zover ik weet, is daar niets van waar”, zei de presentator. “Dat zou ook een beetje gek zijn, want dan sluit je automatisch een grote groep uit.” Dit jaar deed Imanuelle als oud-deelnemer van Expeditie Poolcirkel ook gewoon mee.

Molboekje

Jan hoefde zich dus geen zorgen te maken na zijn survivalavontuur. In 2016 herhaalde hij zijn WIDM-wens in het Molboekje, waarvoor Art hem interviewde. “Ik geniet van het feit dat de kandidaten zo erg in het spel zitten”, zei Jan over Wie is de Mol?. “Er is gedurende hun deelname even niks anders dan dat mysterie. Als kijker is dit haast niet voor te stellen, daarom is het ook absoluut zaak dat ik ooit meedoe aan Wie is de Mol?.” Op de slotvraag of Jan nog iets kwijt wil, antwoordt hij: “Wordt het niet eens tijd voor een belletje, Art?”

Lees ook:
Waarom de opnames voor Wie is de Mol 2018 in volle gang lijken

Meer over:

Reageren