Dr. Phil best betaalde tv-presentator ter wereld

8 november 2017 11:00 | amusement | Door Televizier

© CBS / RTL

Dokter Phillip McGraw, bekend als Dr. Phil, is de best betaalde tv-presentator ter wereld met een inkomen van 79 miljoen dollar (68 miljoen euro).

Zakenblad Forbes heeft de inkomens van de best betaalde tv-presentatoren bekend gemaakt in de periode van 1 juni 2016 tot 1 juni 2017. Dr. Phil wint het daarin nipt van Ellen DeGeneres, die met 77 miljoen dollar (66 miljoen euro) op de tweede plaats staat. Daarna volgt op iets grotere afstand American Idol-presentator Ryan Seacrest. Hij verzamelde maar liefst 58 miljoen dollar (50 miljoen euro). Seacrest begon in deze periode met zijn nieuwe presentatieklus: de succesvolle ochtendshow Live with Kelly & Ryan.

Simon Cowell

Judge Judy van het gelijknamige tv-programma staat op de vierde plaats met een inkomen van 47 miljoen dollar (40 miljoen euro). X Factor en America’s Got Talent-jurylid Simon Cowell maakt de top 5 compleet met een inkomen van 43,5 miljoen dollar, omgerekend 37,5 miljoen euro.

Dr. Phil

Dr. Phil is sinds maart 2017 niet meer op de buis in Nederland nadat RTL 4 besloot de uitzendrechten niet te verlengen. In Amerika en vele andere landen is het programma nog wel te zien.

Matthijs van Nieuwkerk

In Nederland is de best betaalde tv-presentator van de publieke omroep Matthijs van Nieuwkerk met een jaarsalaris van 580.000 euro. Dit is bijna één procent van het inkomen van Dr. Phil. De inkomens van de sterren op de commerciële zenders zijn niet bekend.

 

 

Meer over