'Angstig mooi'

Dries Roelvink werkt serieus aan Songfestival inzending

24 juni 2021 10:42 | amusement | Door Jef Willemsen

Het leek een grap, een ras-Amsterdams gebbetje, maar Dries Roelvink is serieus van plan Nederland in 2022 te vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival.

Dries Roelvink verraste vriend en vijand toen hij zijn ambitie uitsprak volgend jaar naar het Eurovisie Songfestival te willen.

Italiaanse kreet

Bij Radio 538 bevestigt Roelvink die ambitie echter. Hij is zelfs al druk met het componeren van zijn nummer dat, naar eigen zeggen, de allure van een Andrea Bocelli heeft en ook een Italiaanse kreet bevat. Logisch, komend jaar vindt het liedjesfestijn in Italië plaats.

Kippenvel

Volgens Dries is zijn lied nu al 'angstig mooi': "Het begint heel orkestraal, dan blijft er een klein pianootje over. Dan begin ik klein te zingen en dan komt het refrein eraan. Daar komen de strijkers en de blazers en de pauken. Dan pak ik uit en dan denken ze: wie is dit in godsnaam?" Zoon Dave zou er naar verluidt al kippenvel van hebben gekregen.

Inzendingen

Het staat Dries en de rest van Nederland vrij om liedjes in te sturen. Iedereen mag tot eind augustus zijn of haar nummer aanbieden bij de Songfestival-commissie die haar oordeel gaat vellen. De commissie bestaat onder meer uit Cornald Maas, Jan Smit en dj's Coen Swijnenberg en Sander Lantinga.

Meer over