Met radiolegendes

DWDD maakt feestuitzending ter ere van 100 jaar Radio

4 November 2019 15:13 | amusement | Door Irma Tomas

© Veronica
Het is morgen feest want dan bestaat de radio 100 jaar. En De wereld draait door pakt flink uit. In de uitzending van dinsdag zijn o.a. het legendarische duo Curry & Van Inkel en Lex Harding en Willem van Kooten te gast. 

DWDD laat dinsdag fragmenten uit legendarische radioprogramma's horen, er zijn beroemde presentatoren van toen en nu en onvergetelijke radiojingles. Tafelheer van Matthijs van Nieuwkerk is Gerard Ekdom. Je kunt de tv-uitzending ook horen op NPO 1 NPO Radio 1.

De dj's

Giel Beelen is terug met zijn Giel Mobiel, New Cool Collective speelt een medley van bekende en minder bekende radio-tunes en  Jan 'Candlelight' van Veen, leest een gedicht voor. Jellie Brouwer van Kunststof Radio interviewt Willem van Kooten en Simone Walraven, Herman van der Zandt spreekt namens Met het oog op morgen het illustere duo Curry & Van Inkel, Dolf Jansen en Felix Meurders van Spijkers met koppen bespreken Langs de lijn met commentatoren Andy Houtkamp en Arman Avsaroglu, Mattie & Marieke maken speciaal voor DWDD het radiogeluid van 100 jaar Nederlandse radio en Ruud de Wild praat met Radio Veronica-legende Lex Harding.

De DWDD Radiospecial is dinsdag 5 november om 19.00 uur te zien en te horen bij BNNVARA op NPO 1 en op NPO Radio 1.

Meer over