Definitief

Edsilia, Chantal en Jan mogen Songfestival 2021 ook presenteren

9 Mei 2020 09:52 | amusement | Door Faye Heijnis

© ANP
Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit zijn opnieuw gevraagd voor de presentatie van het Eurovisie Songfestival. Dit maakte Edsilia vrijdagavond in Beau definitief bekend.

"Ik heb het nog even dubbel gecheckt. 'Mogen we volgend jaar weer komen?'. En het antwoord is ja, Chantal, Jan en ik mogen het volgend jaar weer doen", aldus Edsilia.

Ook Songfestival 2021 wordt spannend

Daar is het trio natuurlijk enorm blij mee. Of het Songfestival in 2021 wel door kan gaan met publiek, wordt alleen ook nog spannend. Volgens de laatste berichtgeving kunnen evenementen mogelijk pas doorgaan als er een vaccin voor het coronavirus wordt ontwikkeld. En dat kan zomaar een jaar of langer duren. 

Europe shine a light 

Toch blijft in ieder geval Edsilia optimistisch. En kijkt ze uit naar het Songfestival-alternatief dat op zaterdag 16 mei wordt uitgezonden in heel Europa: Europe shine a light, waarin alle 41 deelnemers te zien zullen zijn. Uiteraard zonder publiek. 

Jeangu Macrooy

Het blijft voor die deelnemers ook nog spannend of zij volgend jaar opnieuw hun land mogen representeren op het Songfestival. "Volgend jaar mogen ze niet meer met hetzelfde nummer meedoen. Het is ook nog niet zeker of ze weer mogen meedoen, want elk land kan weer een voorronde gaan houden", legt Edsilia daarover nog eens uit. Zeker is in elk geval dat Jeangu Macrooy in 2021 opnieuw de titel gaat verdedigen. Met welk nummer, is nog niet bekend. 

Meer over