Contract getekend

Edson da Graça gaat exclusief voor RTL werken

1 september 2022 13:44 | amusement | Door Irma Tomas

© Samuel van Leeuwen
Edson da Graça (40) heeft een exclusief contract getekend bij RTL. Tot nu toe fladderde Edson rond tussen verschillende omroepen, maar nu gaat hij enkel nog voor RTL aan de slag.

Edson da Graça is vanaf morgen al te zien in de jury van Holland’s Got Talent en vanaf 16 september als presentator van Matched By Mom bij Videoland. Als het aan directeur content Peter van der Vorst ligt, zien we de presentator in de toekomst nog veel vaker op zijn zender: "Ik heb Edson vorig jaar bij een event voor het eerst echt aan het werk gezien en was direct onder de indruk van de losheid waarmee hij dat deed. Vanaf dat moment zijn we met elkaar in gesprek geraakt.

Als stand-up comedian is hij gewend om te improviseren en mensen aan het lachen te maken, maar hij heeft het ook in zich om serieuze en maatschappelijk betrokken verhalen te vertellen. Dat maakt hem breed inzetbaar en een waardevolle toevoeging aan ons team van makers. Het eerste wat we van hem gaan zien is Holland’s Got Talent, maar daarna staat er nog veel meer op stapel."

Edson da Graça

En natuurlijk is Edson zelf ook in de wolken met deze carrièrestap: "Ik krijg de mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen en daar ben ik ongelooflijk blij mee. Na een aantal jaren voor verschillende omroepen en zenders gewerkt te hebben, voelt dit als de juiste richting. RTL ziet mijn veelzijdigheid en dat zorgt ervoor dat ik hier alles kwijt kan." De presentator is voorlopig ook nog iedere zondag te zien in het feelgoodprogramma Festival van de Liefde met Anita Witzier. 

Meer over