Eerste gasten RTL Live bekend

28 september 2016 14:51 | amusement | Door Televizier

© Screenshot RTL XL

Albert Verlinde en Angela Groothuizen lanceren volgende week maandag RTL Live. Bij RTL Late night onthulden ze al hun eerste gasten. Het blijkt een gevarieerde groep.

GroenLinks voorman Jesse Klaver, minister Jet Bussemaker, Ruud Gullit, Chantal Janzen en Lieke van Lexmond maken in de eerste week RTL Live hun opwachting in de gloednieuwe middagshow. Ze zijn stuk voor stuk hoofdgast en tijdens de hele uitzending van de partij. 

Vijver

Aan tafel bij RTL Late night bespraken Angela en Albert de uitdagingen van hun nieuwe programma. Vooral het feit dat ze qua onderwerpen en gasten mogelijk in dezelfde vijver vissen als EditieNL, RTL Boulevard of RTL Late night was iets waar volgens Albert goede afspraken over gemaakt moeten gaan worden.

Ander publiek

Angela voegde daar aan toe dat het soms ook best kan dat onderwerpen dubbelen omdat RTL Live niet noodzakelijk hetzelfde publiek trekt als RTL Late night: "Ik denk dat er naar ons heel veel mensen gaan kijken die om 17.00 uur even uitpuffen op de bank nadat ze snel de kinderen gehaald hebben en boodschappen gedaan. Die mensen liggen denk ik om 22.00 uur al uitgeput op bed."

Catherine & Viola

Albert en Angela geven toe totaal verschillende persoonlijkheden te zijn, maar verwachten geen onderlinge rivaliteit zoals dat in het verleden bij 5 Uur show iconen Viola Holt en Catherine Keyl wel het geval was: "Tenzij de een natuurlijk hogere kijkcijfers haalt dan de ander", grapt Verlinde.

RTL Live start vanaf maandag 3 oktober. Albert Verlinde presenteert op maandag, woensdag en vrijdag, Angela neemt de dinsdag en donderdag voor haar rekening. 

Meer over