'IJsappels met jungleperen vergelijken'

Eerste seizoen Blow Up met overtuigende overwinning beslist

8 juli 2022 21:56 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Na zes weken blazen, draaien en decoreren is de strijd beslecht in Blow upDe ballonnenwedstrijd heeft een winnaar en die werd met een massale meerderheid gekozen. 

Van de kandidaten die zes weken geleden aan de ballonenrace begonnen waren alleen Lesley, Frans en Denise (op de foto van links naar rechts) over. 

Praalwagen

In de finale draaide alles om het maken van enorme praalwagens in een zelfgekozen landschapsthema. De kandidaten mochten hun creativiteit de vrije loop laten en dat leverde drie prachtige 'parade floats' op die geheel waren opgebouwd uit ballonnen en lucht. Zo was er de savanne met jeep van Frans.

Het ijzige winterlandschap van de 28-jarige Lesly stond garant voor koude rillingen.

En Denise schiep een indrukwekkend jungle tafereel.

Stemmen

Na de bouwronde was het tijd om te stemmen. Doorgaans heeft jurylid Guido Verhoef de absolute autoriteit, maar ditmaal waren er heel wat extra juryleden. Maar liefst dertig schoolkinderen van een plaatselijke basisschool mochten hun oordeel vellen door een ballon in een box te stoppen bij hun favoriete wagen. Iedere kinderballon was 1 punt waard. Daarna was het aan de afgevallen deelnemers om te zien wat hun concurrenten er van gemaakt hadden. Hun ballon was 5 punten waard. Uiteindelijk had Guido met zijn gouden ballon 20 punten te vergeven.

Eindstand

Nadat de stemmen geteld waren maakten presentatoren Chantal Janzen en Martijn Krabbé er voor de verandering geen vakkundig uitgesmeerde en opgerekte uitslag van. Lesly kreeg als eerste te horen dat hij derde was. Daarna bleek dat Denise met 57 van de 70 te vergeven punten met afstand de winnares was. Naast de Blow Up trofee krijgt de kunstenares ook nog eens een cheque van 25.000 euro mee. Dat ze blij was is een understatement.

Meer over