"Niet meer van deze tijd"

Peter van der Vorst hint naar schrappen Obese

10 september 2020 09:11 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
Volgens RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst is Obese niet meer van deze tijd. Daarmee lijkt het einde van het afvalprogramma van Angela Groothuizen in zicht.

Obese is momenteel aan haar vijfde seizoen bezig met tegenvallende kijkcijfers. Peter van der Vorst ziet die cijfers als een signaal dat het programma uitgewerkt is, zo verklaarde hij in een interview op NPO Radio 1.

Kijkcijfers

De kijkcijfers van Obese lopen al enkele seizoenen gestaag terug. In 2015 scoorde het afvalprogramma, toen nog met Wendy van Dijk, gemiddeld meer dan 1,5 miljoen kijkers. Seizoen 2 deed het met gemiddeld 1,6 miljoen kijkers nog beter, maar na seizoen 3 werd het iets minder: gemiddeld 1,2 miljoen. Angela Groothuizen nam het programma in 2019 over en scoorde een ruime 700.000 kijkers met het programma. Ondanks die lagere score was dat alsnog reden voor RTL een vijfde reeks te bestellen, die begon met 496.000 kijkers. Daar gingen de alarmbellen rinkelen bij Peter.

Tijdsgeest

Volgens Peter is de lage score bewijs dat Obese, hoe goed gemaakt ook, niet meer in de tijdsgeest past. Een klassiek afvalprogramma valt minder in de smaak dan de body positivity boodschap die mensen als Miljuschka Witzenhausen momenteel uitdragen. Of het laatste uur voor Obese daadwerkelijk geslagen heeft, blijkt aan het eind van de huidige reeks.

Meer over