Andere omroepen niet?

EO en PowNed staan open voor Matthijs van Nieuwkerk

30 juni 2023 14:18 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© Olivier Thijssen
Persbureau ANP heeft een rondje gedaan langs alle omroepen om te informeren of ze iets zien in een comeback van Matthijs van Nieuwkerk. Twee omroepen lieten weten wel iets te willen met de presentator.

Een persvoorlichter van de EO gaf desgevraagd te kennen dat bij een "logische match" Van Nieuwkerk zeker niet wordt uitgesloten. Ook Dominique Weesie - voorzitter van omroep PowNed - liet weten dat de deur openstaat. "PowNed sluit niemand uit", zo vertelde hij.

Geen Omroep MAX

Eerder werd bericht dat Omroep MAX bezig is met een terugkeer van Van Nieuwkerk, maar die keutel werd eerder deze week toch ingetrokken. Eindbaas Jan Slagter liet zich in de media meermaals positief uit over een comeback van de presentator, maar uiteindelijk lijkt dit dus niet tot een deal te zijn gekomen.

Niet alle omroepen reageerden

ANP kreeg overigens niet van alle omroepen antwoord op de vraag. Omroep Zwart en WNL reageerden op moment van schrijven nog niet en KRO-NCRV liet weten later op de vraag terug te komen. De VPRO en AVROTROS zeggen dat de comeback van Matthijs bij die omroep niet aan de orde is.

Meer over