EO zendt Dennis van der Geest met PVV-aanhangers naar vluchtelingenkampen

6 november 2014 10:25 | amusement | Door Televizier

© Ruben Timman - nowords.nl

Dennis van der Geest en een aantal PVV'ers maken in het nieuwe EO-programma Rot Op Naar Je Eigen Land een reis die vluchtelingen ook maken.

Veel Nederlanders vinden dat er in ons land momenteel veel te veel asielzoekers zijn, maar een groot deel van hen weet niet wat deze mensen doormaken. De EO confronteert een aantal van deze personen in het bijzondere programma Rot Op Naar Je Eigen Land.

Rot Op Naar Je Eigen Land

EO-directeur Arjan Lock vertelt aan het AD wat Dennis van der Geest precies gaat doen. ''Mensen met een duidelijke opvatting over vluchtelingen, PVV-aanhangers bijvoorbeeld, neemt hij mee naar het land waar de vluchtelingen vandaan komen. We willen in een steeds sterker polariserende samenleving mensen confronteren met hoe het is om vluchteling te zijn'', aldus Lock. Het is niet de eerste keer dat Dennis van der Geest in een EO-programma verschijnt, hij was eerder te zien in Op Zoek Naar God.

EO

Arjan Lock verwacht dat hij door Rot Op Naar Je Eigen Land de nodige kritiek zal krijgen van de rechtse kijker. ‘’Je mag van mij alles vinden, maar je moet het wel durven toetsen aan de werkelijkheid van alledag. En ik grijp terug op het Evangelie: sta je jas af aan iemand die er geen een heeft. Is dat links?’’, besluit hij.

Naast Dennis van der Geest zijn ook Waylon en Evert Santegoeds binnenkort te zien bij de EO.

Meer over