Aflevering 4

EOTB-blog #4: Nieuwe ex Celeste is een chick met ballen

26 april 2020 22:30 | amusement | Door Jorien Slager

© MTV

Elke zondagavond zitten we klaar voor het zesde seizoen Ex on the Beach Double Dutch. Hier lees je de EOTB-blog, waarin we je bijpraten over de belangrijkste gebeurtenissen van elke aflevering. Maar wees gewaarschuwd als je de aflevering nog niet gezien hebt. Dit stuk bevat (heel veel) spoilers. Geniet mee van de nabeschouwing van aflevering 4!

De aflevering begint bij Lynn’s ex Romey die het strand op komt lopen. Ze lijkt blij om hem te zien want ze rent naar ‘m toe. Romey zet zichzelf direct op de kaart. “Ik heb wel eens seks gehad in de auto bij mijn schoonouders, op de achterbank, terwijl zij voorin zaten.” Hij kent Lynn van de groepsapp genaamd ‘Orgiepaleis’, oftewel de bijnaam van het huis van Lynn.

 

via GIPHY

Nieuwe ex Romey

Romey mag op date met Olivia. Hij krijgt als Extra Power de keuze tussen een romantische of actieve date. “Ik ben geen actie-persoon”, aldus Olivia, en dus kiest Romey verstandig voor romantiek. Terug in de villa hoort iedereen dat Romey er is. Dennis en hij kennen elkaar uit Den Haag, maar ze zijn niet ‘de dikste vrienden’. De date van Romey en Olivia geeft een aantal villabewoners vrij spel en de tong van Dennis belandt al snel bij Tessa.

Publieke afwijzing

Terug in de villa is Romey na een publieke afwijzing van Olivia Romey wel toe aan een feestje. “Ik heb zo fucking veel dorst. Zin om te zuipen.” De rest doet uiteraard wel mee. Maar het feestje wordt verpest voor Olivia die Tessa en Dennis steeds closer ziet worden. Evan troost Olivia. Voor Tessa voelt de situatie niet 100% goed, omdat ze ‘een dubbel gevoel’ heeft. Ook wij als kijkers zitten met een dubbel gevoel. Heel gezellig dit allemaal, maar waar zijn de exen die graag voor drama zorgen?

 

via GIPHY

Goedmaakseks

Evan gaat na een mislukte poging bij Olivia weer achter Laurence aan. Zij besluit hem nog voor zijn echte poging tot stand is gekomen af te wijzen. Evan bekent dat hij wel gevoelens voor haar heeft, maar Laurence laat hem alvast weten dat ze niet opzoek is ‘naar een fucking relatie’. Ook Julie wil wat duidelijkheid met Levie. Alles lijkt goed en wel af te lopen, tot Olivia ontploft. Ze is woest op Dennis. Toch maken de twee het ’s nachts (meer dan) goed…

Nieuwe ex Celeste

De singles worden wakker en klagen weer uitgebreid over hoe kut ze zich voelen. Tessa voelt zich extra kut omdat hij Dennis z’n tong overal insteekt. Naast hem ligt heel toepasselijk het boek De edele kunst van nog giving a fuck. Maar we zien er nooit iemand in lezen. Van alle ellende bloeit de tablet op. En de singles ook als ze het nieuws horen: een bootfeestje! Ze denken op de boot even weg te zijn van al het drama, maar daar steekt de tablet uiteraard een stokje voor. Levi, Dennis en Lakeisha worden op het achterdek verwacht. Er verschijnt een mooie vrouw op een boot en ze komt voor Lakeisha. Het is Celeste en ze valt op mannen en vrouwen, iets waar alle mannen gelijk naar informeren. Haar antwoord maakt ze blij.

Bedreiging

Celeste en Levi moeten van de tablet op date en Celeste krijgt een Extra Power. Ze mag kiezen of ze Levi of Lakeisha op heldate stuurt. Levi laat zich gelijk van zijn gezelligste kant zien en bedreigt nieuwkomer Celeste. Tijdens de date begint Celeste over de Extra Power en geeft ze Levi de kans om een goed woordje voor zichzelf te doen. Levi: “Het is heel simpel. Stuur je mij op heldate dan kan je niet binnen komen in de villa. Mij gelijk naaien. Met die houding… Lakeisha kwam ook binnen met zo’n houding en ze mocht niet aan tafel zitten, niemand danste met haar en dus ging ze na vijf minuten feesten op bed. Ik weet niet of je dat zou willen, gelijk iedereen tegen je. Als je mij niet kiest voor de heldate, zorg ik dat je een goede tijd gaat krijgen. Krijg ik een heldate, dan jij een heltijd. Sowieso vandaag. Misschien een paar dagen. Het hangt er vanaf wat ik wil. Want ik krijg iedereen mee. En zo ga ik jou niet als een van mijn mensen behandelen. Kies maar en de consequenties zijn voor jezelf.”

You go girl

Wij worden er een beetje bang van, maar gelukkig wekt de bedreiging bij Celeste hele andere gevoelens op. “Jouw mensen? Ik wil echt niet van jou zijn als je zo bent. Echt heel arrogant. Ik ben nieuw in een groep en dan ga je gelijk zo tegen me doen.” Celeste maakt dan ook de dappere keuze om Levi op een helse date te sturen. Deze vrouw heeft ballen! Levi vat het uiteraard niet sportief op en garandeert Celeste dat ze geen fijne tijd gaat krijgen in de villa. Levi: “Dat wijverige, lesbische gedoe. Bitch!” Levi, je gedraagt je als een lul. Wij zitten in elk geval in team Celeste.

'Zij heeft lef'

Celeste en Levi komen terug in de villa en Celeste vertelt dat er geen klik is. “Zijn gedrag gelijk al, hij moest me direct even laten weten wie hij was.” Ayla snapt Celeste wel: “Hij is een beetje een bitch he?” Levi: “Let op je woorden jij, met je dikke lippen.” Ayla: “Je hebt zelf dikke lippen.” Ayla vertelt dat Levi gezegd heeft dat als ze niet lief voor hem is ze het twee weken zwaar gaat krijgen. Levi staat ernaast te lachen. De bewoners van de villa hebben wel respect voor Celeste: “Zij heeft lef” en Levi houdt voor de verandering eens zijn mond.

Het tandenpoetsincident

Lynn en Alessio belanden samen in bed, maar krijgen ruzie waardoor het slechts bij voorspel blijft. Alessio vindt namelijk dat Lynn eerst moet tandenpoetsen voordat ze hem zoent. "Ik verdraag die geur gewoon niet. Als ik dat zeg moet ze dat wel een beetje respecteren.” Lynn vindt dit echt onzin, ze poetst haar tanden drie keer per dag en gaat niet steeds tandenpoetsen vlak voor het zoenen.

Twintig seconden-seks 

’s Avonds vindt er uiteraard weer een feestje plaats. Door het tandenpoetsincident laat Lynn Alessio even links liggen en onderzoekt ze andere opties zoals Evan. Dat lijkt soepel te gaan tot Laurence zich ermee bemoeit. Ze vertelt dat de seks met Evan ongeveer twintig seconden duurde en dat werkt uiteraard niet in het voordeel van Evan en dus gaat Lynn er vandoor.

 

via GIPHY

Lekker badderen

Tessa zegt dat dit de laatste avond is waarop ze gaat kijken hoe het loopt met Dennis, maar die hebben we al eerder gehoord. Dennis wil het gezellig hebben met iedereen en dus loopt hij naar de kamer waar Olivia ligt en daar wordt het inderdaad gezellig. Lynn zoekt Alessio weer op, zoent hem en ze heeft vast haar tanden gepoetst, want hij doet mee. Tessa ziet Dennis uit de kamer van Olivia komen en is boos. Dennis moet een keuze maken en dat gaat hij morgen doen, zegt hij. Lakeisha en Celeste gaan samen in bad. Olivia en Dennis gaan los met Evan ernaast. De keuze van Dennis lijkt te zijn gemaakt.

 

via GIPHY

De tablet gaat en Lynn en Alessio mogen op date. Hoe dat afloopt, zien we volgende week zondag om 21:30 uur op MTV. Ex on the Beach Double Dutch terugkijken kan via MTV.nl.

Meer over