Aflevering 5

EOTB-blog #5: Eindelijk meer drama dankzij ‘nieuwe’ exen Lie en Jamy?

4 mei 2020 14:20 | amusement | Door Jorien Slager

© MTV

Elke zondagavond zitten we klaar voor het zesde seizoen Ex on the Beach Double Dutch. Hier lees je de EOTB-blog, waarin we je bijpraten over de belangrijkste gebeurtenissen van elke aflevering. Maar wees gewaarschuwd als je de aflevering nog niet gezien hebt. Dit stuk bevat (heel veel) spoilers. Geniet mee van de nabeschouwing van aflevering 5!

Lynn en Alessio mogen op date en ze gaan bootje varen. Maar de romantiek lijkt ver te zoeken. “Ik denk niet dat ik tijdens deze date ga kussen, omdat ze weer gerookt heeft.” Dat belooft veel goeds Alessio… Maar gelukkig leggen de twee de lat niet zo hoog en spreken ze af dat ze proberen om een dagje geen ruzie te maken. Dat lukt dankzij Lynn die haar tandenborstel en tandpasta mee heeft genomen op date. “Flauwe grap” zegt een bozige Alessio, maar gelukkig wordt er toch even gekust.

 

via GIPHY

Een natte date

In de villa vindt een watergerecht plaats. De verliezers moeten kussen en dat ziet Evan wil zitten. Hij lijkt daarom niet erg zijn best te doen en staat even later te tongen met Tessa. De tablet meldt dat Laurence en Dennis samen op een natte date gaan en Dennis wordt inderdaad heel nat van het wakeboarden. Laurence wil een move maken naar Dennis. Haar strategie is hem dronken voeren. Ze sluiten de date af met de mooie woorden: “Alle opties open.”

 

via GIPHY

Heldate

De tablet komt de villa binnenvallen met een mededeling. Het is tijd voor Levi’s heldate en Lynn moet hem vergezellen. De tablet is nog maar net teruggelegd of hij gaat weer af. De rest mag vanavond naar de club! Julie en Alessio krijgen nog een waarschuwing van Levi en Lynn dat ze zich vooral moeten gedragen. Levi en Lynn komen aan bij de helse date en zien tot hun grote ongenoegen hun slaapplek: een gammel bootje dat ze meeneemt midden op zee…

 

via GIPHY

Vrouwen verenigen

De rest gaat naar de club en gaat daar flink los, onder wie Lakeisha en haar ex Celeste wat voor veel bekijks van de mannen zorgt. Dennis gaat eerst met Olivia, zoekt dan contact met Tessa en wil daarna nog even dansen met Celeste. De helft van de vrouwelijke villabewoners is hierdoor boos op Dennis en hij heeft wat uit te leggen. Mooi om te zien dat de vrouwen (ook Tessa en Olivia) zich eindelijk eens verenigen en samenwerken. Minder mooi voor Dennis. De singles worden wakker en de helft heeft niks meegekregen van de ruzie van vannacht. “Waarom moet er toch altijd ruzie zijn”, vraagt een aantal zich af. Ehm, misschien omdat je in Ex on the Beach zit? Olivia en Dennis worden toch weer samen wakker.

 

via GIPHY

Truth or dare

De tablet gaat. Romey en Lakeisha mogen op date. En ze gaan ziplinen, wat ze allebei doodeng vinden. De rest denkt te kunnen chillen, maar dan moet Dennis van de tablet op date met Celeste, Olivia, Tessa en Laurence. Eenmaal aangekomen bij de date ziet het vijftal allerlei dieren op tafel staan. Dennis mag truth or dare spelen met zijn exen en met zo’n tafel kies je niet voor dare. Dennis biecht op dat hij met Tessa de beste seks heeft gehad. Maar ook vindt hij haar het irritantst. Toch ontkomt Dennis niet aan het eten van vieze dingen en hier blijkt hij niet zo veel moeite mee te hebben. Ook de rest probeert uiteindelijk iets van de tafel.

 

via GIPHY

via GIPHY

Nieuwe exen

Voordat alles weer te gezellig dreigt te worden, laat de tablet gelukkig van zich horen. Een feestje en tijd voor nieuwe exen! Alessio en Dante noemen zichzelf mysterieuze jongens en zeggen niet zo snel op een meisje af te stappen. Hallo?! Waarom zijn jullie gecast voor Ex on the Beach? Gelukkig worden ze aangespoord door de wat minder mysterieuze mannen en hapt Alessio uiteindelijk (letterlijk) toe.

 

via GIPHY

Meer drama

Dan verschijnen de ‘nieuwe’ exen: Lie en Jamy, die we natuurlijk kennen uit een eerder seizoen. De powervrouwen beloven de boel eens flink op te schudden zodat alles weer net zo extreem wordt als de vorige keer. De mannen zijn in elk geval blij met de nieuwe aanwinsten. Dennis duikt erop af, wat zorgt voor tranen bij Olivia. “Ik heb het echt gehad hier, ik wil gewoon naar huis.” Blijkbaar doet het Dennis toch wat, want hij komt naar haar toe. En dat valt weer helemaal verkeerd valt bij Tessa, die haar hart lucht bij Jaimy die ze nog kent van de vorige keer. “Ik word helemaal gek hier. Ik moet de hele dag tegen die twee aan kijken.” En dan ligt ze ’s nachts ook nog naast Lynn en Alessio terwijl Lynn zich vermaakt met Alessio’s kleine vriend… Soms is het even geen feest in Ex on the Beach.

 

via GIPHY

via GIPHY

Dubbeldate

Lie en Jamy kwamen de villa in met EXtra Power en mogen kiezen met wie ze op dubbeldate gaan. Evan en Alessio zijn de gelukkigen. De date zien we volgende keer in Ex on the Beach, elke zondag om 21:30 uur bij MTV. Terugkijken kan via MTV.nl.

 

via GIPHY

Meer over