Heel veel programma's over het Songfestival (en Waylon)

Eurovisie Songfestivalpret vanaf 5 mei op NPO 1

De voorpret rondom het Eurovisie Songfestival begint al op 5 mei. Dan start een reeks aan programma's over het liedjesfestijn, eindigend in de apotheose op 12 mei in Lissabon.

AVROTROS laat de Songfestivalliefhebber niet in de steek en heeft een geinige test, een documentaire over Waylon en nog veel meer paraat. Hieronder staan alle Songfestival-gerelateerde programma's op een rij voor vier avonden volop lol met het Songfestivol.

Zaterdag 5 mei

De Grote Songfestivaltest - 20.25 uur op NPO 3

In aanloop naar het Songfestival testen Jan Smit en Romy Monteiro de kennis van 5 BN’ers, het publiek in de studio en de mensen thuis in De grote songfestivaltest. Hoeveel weten Patty Brard, Sander Lantinga, Carlo Boszhard, Janice, Dave von Raven en Nederland over ’s werelds grootste liedjesfestijn? Kijkers thuis kunnen meespelen via de NPO 3-app. De gekste, mooiste en meest bijzondere momenten uit 62 jaar Songfestival met de leukste muzikale hoogtepunten onder begeleiding van een swingende live band. Wie wordt dé Songfestivalkenner van Nederland?

Het verhaal van...: Waylon - 21.50 uur op NPO 3

In de documentaire Het verhaal van...: Waylon wordt een beeld geschetst van de artiest die ons dit jaar voor de tweede keer vertegenwoordigt bij het Eurovisie Songfestival. Hoe is zijn muzikale carrière verlopen? Wat zijn de hoogte- en dieptepunten en welke factoren hebben Waylon gemaakt tot wie hij nu is? Het verhaal wordt verbeeld door archiefmateriaal en gesprekken met betrokkenen. Mensen die op enig moment deel hebben uitgemaakt van ‘zijn verhaal’, zoals onder anderen Humberto Tan, Marlijn Weerdenburg en Henkjan Smits, geven een inkijk in de totstandkoming van zijn carrière en praten over wie Waylon is, als zanger en persoon.

Dinsdag 8 mei

Op weg naar het Songfestival 2018 - 20.35 uur op NPO 1

In Op weg naar het Songfestival 2018 blikken bekende Nederlanders vooruit op de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Welke landen weten vanavond een plaats in de finale van zaterdag te bemachtigen? We beschouwen voor samen met onder anderen Maurice Wijnen, Carlo Boszhard, Maan, Tania Kross, Giel Beelen, Sanne Wallis de Vries, Jamai, Albert Verlinde, Jan Keizer, Anny Schilder en Sander Lantinga.

Eurovisie Songfestival - 1e halve finale - 21.00 uur op NPO 1

Vanuit de Altice Arena in Lissabon, Portugal de registratie van de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Jan Smit en Cornald Maas verzorgen het commentaar voor de Nederlandse kijker.

Donderdag 10 mei

Op weg naar het Songfestival 2018 - 20.30 uur op NPO 1

Vanavond in Op weg naar het Songfestival 2018 de voorbeschouwing op de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Tegen wie moet Waylon het straks opnemen en wat vinden de BN’ers van zijn Outlaw In ‘Em? Hoe zien onze experts de concurrentie? We beschouwen voor samen met onder anderen Maurice Wijnen, Carlo Boszhard, Maan, Tania Kross, Giel Beelen, Sanne Wallis de Vries, Jamai, Albert Verlinde, Jan Keizer, Anny Schilder en Sander Lantinga.

Eurovisie Songfestival – 2e halve finale  21.00 uur op NPO 1

Vanuit de Altice Arena in Lissabon, Portugal de registratie van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Waylon brengt als achtste zijn nummer Outlaw In ‘em ten gehore. Jan Smit en Cornald Maas verzorgen het commentaar voor de Nederlandse kijker.

 

Zaterdag 12 mei

Op weg naar het Songfestival 2018 - 20.30 uur op NPO 1

Vanavond in Op weg naar het Songfestival 2018 de voorbeschouwing op de finale van het Eurovisie Songfestival. We kijken met een groot aantal BN’ers welke landen in aanmerking komen voor de overwinning vanavond. We beschouwen voor samen met onder anderen Maurice Wijnen, Carlo Boszhard, Maan, Tania Kross, Giel Beelen, Sanne Wallis de Vries, Jamai, Albert Verlinde, Jan Keizer, Anny Schilder en Sander Lantinga.

Eurovisie Songfestival – finale - 21.00 uur op NPO 1

Vanuit de Altice Arena in Lissabon, Portugal de registratie van de finale van het Eurovisie Songfestival. Jan Smit en Cornald Maas verzorgen het commentaar voor de Nederlandse kijker.

Meer over:

Reageren