Interessant!

Ewout Genemans maakt documentaire impact dood Peter R. de Vries

25 november 2021 12:27 | amusement | Door Merlin Everts

© RTL
Presentator Ewout Genemans is bezig met het maken van een documentaire over de dood van Peter R. de Vries. En dan met name de grote impact die het had op de Nederlandse bevolking. De documentaire zal Staand verder leven: Na de moord op Peter R. de Vries gaan heten.

Nederland was in shock toen op 6 juli Peter R. de Vries neergeschoten werd in Amsterdam en negen dagen later overleed. De vele steunbetuigingen die vanuit heel het land volgden, maakten zo’n indruk dat Ewout Genemans met de familie in Staand verder leven: Na de moord op Peter R. de Vries terugblikt op die tijd. “Peter heeft een enorme nalatenschap en laat een gat achter dat niet gevuld kan worden. Toch zien we in de documentaire hoe zijn kinderen dit, in de geest van Peter, zo goed mogelijk proberen te doen”, aldus Ewout.

Peter R. de Vries

Ewout interviewt voor de documentaire onder andere de kinderen van de misdaadverslaggever, Royce en Kelly de Vries. Hij bespreekt met hen het afgelopen half jaar en mag met ze mee als ze naar de eerste zitting van de rechtszaak gaan. De naam van de documentaire: Staand verder leven: Na de moord op Peter R. de Vries verwijst naar het motto van Peter:On bended knee is no way to be free’. Hij had deze quote ook op zijn kuit getatoeëerd.

Staand verder leven: Na de moord op Peter R. de Vries is maandag 27 december om 20:30 uur te zien bij RTL 4.

Meer over