Ewout Genemans maakt programma over zelfmoord

10 september 2014 17:20 | amusement | Door Televizier

Ewout Genemans houdt zijn reputatie als controversieel programmamaker hoog. Na Ik Heb Het Nog Nooit Gedaan en Passie In De Polder komt hij nu met een programma over zelfdoding.

Ewout Genemans is ook nog eens producent en presentator van het veelbesproken programma 5Extreem, waar inmiddels Kamervragen over gesteld worden. In het programma probeert hij de olifantenjacht aan de kaak te stellen, zo volgt hij een Nederlandse olifantenjager tijdens zijn trofeereis. Tegelijkertijd werkt hij alweer aan een nieuw opzienbarend programma: eentje over zelfmoord. 

Ewout Genemans

“Al een jaar ben ik bezig een tv-programma te maken over zelfmoord, een thema dat onder veel jongeren leeft en waar op televisie bijna nooit aandacht aan wordt geschonken”, vertelt Ewout Genemans aan het AD. “Wij zouden dit alleen in samenwerking met een organisatie als 113-online maken. Volledig volgens hun richtlijnen, omdat je met zulke zware thema’s zeer zorgvuldig om moet gaan.”

Zelfmoord

Toch zitten de zenders momenteel niet te wachten op een programma over zelfmoord. “Ik krijg het vooralsnog niet voor elkaar dat via een omroep of zender op televisie te krijgen. Dat ik daar al zo lang mee bezig ben, geeft aan dat ik nooit ga voor het snelle scoren”, aldus Ewout Genemans.

Ewout Genemans wil de komende tijd meer programma's presenteren, waaronder het Gouden Televizier-Ring Gala.

Meer over