Ewout Genemans overnacht in gevangenissen in Beruchte gevangenissen: Ewout in de cel.

18 april 2017 13:53 | amusement | Door Televizier

© RTL 5

In het nieuwe RTL 5-programma Beruchte gevangenissen: Ewout in de cel, laat Ewout Genemans zich vrijwillig opsluiten in zes van de meest beruchte gevangenissen ter wereld. 

Ewout bezoekt gevangenissen in Brazilië, de Filipijnen, Madagaskar, Curaçao, Polen en Mexico. Deze gevangenissen staan bekend vanwege de barbaarse omstandigheden, zoals slechte hygiëne, overvolle cellen, ongedierte en geweld.

Alle geheimen

Ewout heeft het voor elkaar gekregen om drie dagen in iedere gevangenis te mogen verblijven. Hij blijft er ook slapen. “Ik vond het heel indrukwekkend en bijzonder om dit programma te maken. Door er ook te slapen kom je heel dichtbij en dwing je het respect van de gevangenen af. Hierdoor komen alle geheimen van de gevangenis boven water en heb ik een uniek kijkje gekregen in een wereld waar je nooit in hoopt te belanden.”

Overbevolkte gevangenis

In Brazilië overnacht Ewout tussen de meest zware criminelen van het land die vastzitten voor moord, verkrachting, drugshandel en overvallen. De gevangenis is overbevolkt en de gedetineerden zitten met zijn honderden op een cel samengeplakt.

Dansende gevangenen

Op de Filipijnen bezoekt Ewout de ‘dansende gevangenen’ die al miljoenen keren op YouTube bekeken zijn. Om de gevangenen bezig te houden, moeten ze verplicht één keer per dag dansen. Het zelfmoordpercentage is hier erg hoog en de directie heeft haar eigen regels om de orde te bewaken. Zo worden veroordeelde verkrachters, de laagste rang in een gevangenis, bij aankomst in de bajes  uit voorzorg door hun voet geschoten, zodat de andere gevangenen hen met rust laten.

Hel van het Koninkrijk

Ook gaat Ewout langs bij de Hel van het Koninkrijk, zoals de gevangenis op Curaçao wordt genoemd, bij de La Maison Centrale d’Anrananarivo-gevangenis in Madagaskar, een maximum security prison in Polen en bezoekt hij een gevangenis in Mexico.

Beruchte gevangenissen: Ewout in de cel start 16 mei om 20.30 uur op RTL 5

Meer over