Robinson Recap #7

Expeditie Robinson 2018: Van de regen in de drup

18 oktober 2018 22:02 | amusement | Door Eric De Munck

© Martijn van Gelder / RTL
Niet één, maar wederom een dubbele exit stond vanavond op het programma in Expeditie Robinson 2018.
Op Duivelseiland hebben Johnny en Corry het zwaar. Na een nacht vol zware regen is alles doorweekt, daarnaast raakt de voedselvoorraad langzaam op. Ook Kamp Noord is allerminst gelukkig met de stormschade. Er hangt een algehele malaise vanwege de honger. Kamp Onbekend is -naast het succesvol maken van vuur- vooral bezig met de eventuele stemronde die er aan zit te komen, waar vooral Jan en Sandra vrezen voor hun positie.


Voor de immuniteitsproef tussen Kamp Noord en Kamp Onbekend heeft het team van Expeditie Robinson besloten dat het puzzeltijd is. Voor veel kijkers leek het dan ook of het Spel Zonder Grenzen een comeback maakte.


Kamp Noord verlaat de arena met glimlachende gezichtjes, voor de tweede week op rij weten ze Kamp Onbekend te verslaan. Na het vertrek van Gwenda vorige week is de sfeer bij Kamp Onbekend al matig, daar draagt dit verlies niet écht aan bij. Neerslachtig keren ze terug op hun eiland. "Er moet iemand weg en dat is ruk, maar het is zo", vat Laurie hun lot pakkend samen.


Corry en Johnny maken ondertussen frietjes van bananen alsof het nooit anders geweest is. Ze vinden ook nog eens een krab. Het leven lacht ze toe in Expeditie Robinson 2018. Maar dan is daar ineens weer een brief. De boodschap is verdrietig, doch duidelijk: de spullen moeten  gepakt worden en één van de twee oudjes keert níet terug op Duivelseiland.


"Ik heb enorm veel respect voor jullie", Nicolette begint met lieve woorden als Johnny en Corry Duivelseiland verlaten hebben. Goed nieuws heeft de presentatrice echter niet: door middel van een flipperspel moeten de twee overleven. De winnaar van dit zogenaamde Duivelsduel keert terug naar Duivelseiland, de verliezer gaat direct naar huis. Het duo Johnny & Corry is dus in één klap weg: ze worden elkaars tegenstander.


Het is uiteindelijk Corry waarvoor huilen te laat is: ze verliest het duel tegen Johnny en gaat naar huis. Heel rouwig is de levensliedzangeres daar overigens niet om: enkele uren voor haar exit heeft ze al laten doorschemeren dat de vijftien dagen van de expeditie genoeg voor haar zijn. Voor kijkers is het vertrek van Corry wél een aderlating: wederom neemt er namelijk een smaakmaker afscheid.


De Eilandraad loopt voor Kamp Onbekend vervolgens weinig verrassend. Jan krijgt twee stemmen, Sandra incasseert er vier en moet -geheel volgens haar eigen verwachting- het veld ruimen. Twee afvallers dus, in een relatief saaie aflevering. Voor volgende week staat de samensmelting op het programma, dus dan is het eindelijk weer tijd voor actie.

Meer over