Of is het een 1 aprilgrap?

'Extra bijzonder seizoen Heel Holland Bakt aangekondigd'

31 maart 2022 15:17 | amusement | Door Janine van Rooden

© Roland J. Reinders

Goed nieuws voor de fans van Heel Holland Bakt: er komt, dit jaar nog, een bijzonder extra seizoen! Of nou ja, dat is wat de makers ons willen doen geloven.

Kijkers kunnen blijkbaar geen genoeg krijgen van het bakken in de tent. "Op veler verzoek komen we dit najaar met een bijzonder extra seizoen van Heel Holland Bakt", schrijft de redactie van het programma in een bericht op social media.

Strijd om de calorieën

De nieuwe versie van het programma heet Heel Holland Bakt Light, en dat doet al een beetje vermoeden wat de rode draad vormt... calorieën! In drie afleveringen gaan vijf bakkers aan de slag met een grote uitdaging: bakken met zo min mogelijk calorieën. Een lastige opgave, aangezien de potten suiker vaak niet zijn aan te slepen in de tent.

Kandidaten gezocht

Voor amateurbakkers bij wie deze uitdaging als muziek in de oren klinkt is er misschien goed nieuws, want er worden nog kandidaten gezocht. Je kunt je vanaf vrijdag inschrijven via de website van het programma. Maar wacht... vrijdag is het ook 1 april, dus of we deze aankondiging serieus moeten nemen? Wij betwijfelen het.

Meer over