Fans razend enthousiast over eerste Grand Tour

Donderdagavond laat ging de eerste The Grand Tour de lucht in bij de streamingdienst Amazon Prime. En de eerste reacties op de langverwachte vervanger van Top Gear waren eensgezind: iedereen vindt het geweldig!

De eerste aflevering van The grand tour begon met een grapje: Jeremy Clarkson die zijn sleutels van de BBC inlevert in regenachtig Londen en een taxi instapt richting Heathrow terwijl op de radio verslag wordt gedaan van zijn ontslag.

2,5 miljoen pond

Daarna begint het feest pas echt. In een scène die naar verluidt 2,5 miljoen pond heeft gekost, rijden Clarkson, Richard Hammond en James May in een konvooi van 150 bijzondere auto's in de woestijn van Californië naar hun eigen festival met 2000 fans en een Ierse band die I can see clearly now speelt. Verder zat de eerste aflevering vol met ongepaste grappen die Clarkson bij zijn oude werkgever ongetwijfeld weer in de problemen zou hebben gebracht.

Ook in Nederland

The grand tour heeft nog het nodige in petto. Iedere aflevering speelt zich af in een ander land, en de heren doen in totaal 44 landen aan, waaronder Nederland, Finland, Duitsland en Namibië. In Nederland is Amazon vanaf december beschikbaar.

Zoals gezegd zijn de reacties op The grand tour zonder uitzondering uitgelaten.

Lees ook: Ondertussen levert Top Gear-nieuwe-stijl bij de BBC een strijd om het bestaan. Fans vinden het niks, kijkcijfers blijven achter en voormalig Friends-ster Matt LeBlanc moet volgend jaar de 'kar' in zijn eentje trekken. We wensen hem veel succes, want dat zal zeker niet meevallen gezien de megahit die The grand tour nu al is. 

Meer over:

Reageren