Kan familie fluiten naar geld?

Fenneke en Marc uit Help Mijn Man is Klusser reageren op kritiek na zwangerschap

21 februari 2024 09:50 | amusement | Door Irma Tomas

© Screenshot HMMIK
Veel kijkers van Help, Mijn Man is Klusser vonden het onverantwoord dat Marc en Fenneke zwanger werden terwijl ze tot hun nek in de schulden zitten en hun huis nog lang niet klaar is. Maar daar is het stel het niet mee eens.

De meest recente aflevering van Help, Mijn Man is Klusser viel op omdat Marc en Fenneke allebei recentelijk werden geopereerd en daarom fysiek niet zoveel konden maar vooral omdat de verbouwing van hun huis zo mis was gelopen dat ze anderhalve ton van vrienden en familie moesten lenen. Geen ideale situatie voor een baby, vonden veel kijkers. 

Wonder

In het AD leggen Marc en Fenneke uit waarom ze, ondanks alle moeilijkheden, toch besloten weer een kind te maken. "Mensen zeggen dat het financieel gezien dom is om een kind te krijgen in deze situatie. Alleen kennen ze maar een deel van onze situatie. Fenneke is 38 en stond zelfs op het punt om aan een vruchtbaarheidstraject te beginnen", zegt Marc. "Het is een wonder dat ik zwanger raakte", voegt Fenneke toe. 

Terugbetalen

Marc vertelde aan TVgids.nl precies hoe het zit met de geleende 150.000 euro: "Iedereen bij wie we hebben geleend, heeft dit zelf aangeboden. Uiteindelijk hebben we dit dankbaar geaccepteerd na te hebben gedubbelcheckt dat men dit kon missen zonder zelf krap te komen te zitten."

En er gaat volgens de klusser hoe dan ook terug betaald worden: "Zoals in het programma al werd gemeld, is bij het lenen direct een betaalregeling afgesproken. Per eind vorig jaar zijn we begonnen met terugbetalen. Mocht iemand onverhoopt het geld eerder nodig hebben dan afgesproken, dan zetten we de verbouwing even op pauze. Sowieso kan ik, na de hulp van HMMIK, veel meer zelf als het gaat om klussen: ik heb vandaag het regelwerk voor het plafond van de kinderkamer gemaakt en morgen voorzie ik, samen met m'n vader de muren van gips."

Meer over