Ferry Doedens gebruikte bijna dagelijks cocaïne

30 september 2015 21:50 | amusement | Door Televizier

Ferry Doedens bekende in Peter van der Vorst Ziet Sterren dat hij vlak voor zijn ontslag bij GTST bijna dagelijks cocaïne gebruikte: 'Ik was onzeker en jaloers.'

De soapster begon met de hardrug toen hij 18 was, daarna nam zijn gebruik staag toe: „Een keer in de twee maanden, toen eens per maand en op het laatst bijna dagelijks.” Vooral na zijn deelname aan Expeditie Robinson ging het goed mis met Ferry Doedens. „Ik kwam terug in een soort waas van onzekerheid en jaloezie. Ik zag dingen die er niet waren. Een beetje paranoia. Ik dacht dat mijn vriend was vreemdgegaan. Dat onderbuikgevoel was zo sterk, dat ik drugs gebruikte om het te onderdrukken.”

Ferry gebruikte ook niet zo'n beetje coke, het ging om 1 à 2 gram per dag. Een dure hobby wanneer je bedenkt dat 1 gram ongeveer 50 euro kost. Niemand in zijn omgeving wist trouwens dat Ferry van het witte goud snoepte, ook zijn vriend Nuno niet.

Gedronken en gebruikt

Het ontslag bij GTST kwam nadat de acteur in korte tijd vier keer te laat was gekomen en zijn tekst niet meer kon onthouden. „Ik had de dag ervoor gedronken en gebruikt. Caroline De Bruijn (Janine in de serie) was boos. 'Dit kan echt niet,' zei ze.” Daarna werd hij door de producent ontboden en was GTST-avontuur voorbij. ,,Ik zag mijn hele carrière in rook opgaan. Ik was zo kwaad op mezelf.”

Interventie

Het was zijn vriend Nuno die uiteindelijk ingreep door een inteventie met wat goede vrienden. „Ze zeiden: we houden van je, je moet aan jezelf gaan werken.” Inmiddels is Ferry drie maanden clean en hoopt hij op een terugkeer in Goede Tijden Slechte Tijden.

Meer over