Meer dan 7,5 uur bakken

Dit staat de finalisten van Heel Holland Bakt 2022 te wachten

3 mei 2022 13:04 | amusement | Door Judith Regeling

© Roland J. Reinders/ MAX
Aanstaande zaterdag weten we eindelijk wie de winnaar wordt van Heel Holland Bakt 2022. In aanloop naar de spannende finale heeft Omroep MAX daarom alvast de opdrachten onthuld.

Eén ding is duidelijk: Enzo, Tom of Zeinab krijgt de winst niet cadeau.

Lees ook: De finalisten van Heel Holland Bakt zijn bekend 

Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt 2022 nadert zijn ontknoping en dus is het aanstaande zaterdag tijd voor de grote finale, waarin Enzo, Tom en Zeinab nog eenmaal alles uit de kast moeten halen om zich te bewijzen als de meesterbakker van 2022. En dat vergt veel: in de finale staan namelijk zowel kersjes op het menu als een waar spektakelstuk: een bruidsbuffet waar ze 7,5 uur de tijd voor krijgen.

Spektakelstuk

In de finale staan er dan ook in tegenstelling tot de eerder afleveringen niet drie maar slechts twee opdrachten op de planning. En dat is niet voor niets, de kandidaten hebben namelijk alle tijd nodig voor het spektakelstuk. Zo maken ze een bruidstaart met 3 etages, 12 bonbons met 2 in een zakje of doosje als bedankje voor de gasten, 12 luxe bladerdeeghapjes (voor de receptie), 20 macarons en als dat nog niet genoeg is, moeten ze zich ook wagen aan 10 bolgebakjes.

Benieuwd wie dat het beste doet? De finale van Heel Holland Bakt is op zaterdag 7 mei om 20:30 uur te zien op NPO1.

Meer over