Finale X Factor op RTL4: alleen maar meisjesidolen

5 juli 2013 14:30 | amusement | Door Televizier

Vanavond zullen B-Brave, Adriaan en Haris weer menig meisjeshart sneller doen kloppen. Zij gaan dan voor het laatst de strijd met elkaar aan in de finale van X Factor.

Vanavond wordt eindelijk bekend wie zich de winnaar van X Factor 2013 mag noemen. De finale is vooral spannend voor coaches Angela Groothuizen en Gordon. Hun kandidaten B-Brave (foto), Adriaan en Haris nemen het tegen elkaar op. Ali B en Candy Dulfer doen voor spek en bonen mee; zij hebben geen kandidaten meer in de race.

B-Brave

B-Brave is de laatst overgebleven groep van Gordon. De boyband bestaat uit Kaj, Cassius, Jai, Sam en Dioni, die allen nog maar tussen de 15 en 17 jaar oud zijn. De jonge jongens wisten zich probleemloos naar de finale te zingen met nummers als Without You en een vertaling van Sorry Seems to be the Hardest Word. Hiermee versloegen zij R&B-groep Orpheus.

Vanavond brengt B-Brave in ieder geval hun single Up ten gehore. Een uptempo nummer dat geproduceerd is door rapper Brahim Fouradi. Zullen zij hiermee de eerste groep worden die X Factor wint? Aan hun fanbase zal het in ieder geval niet liggen. De zogenaamde 'braviours' zijn al weken bezig met het promoten van hun idolen via Facebook en Twitter.

Adriaan

Adriaan is één van de twee jongens van Angela. De 17-jarige student aan de Herman Brood Academie wist iedereen te betoveren met zijn vertolking van Liefs uit Londen van BLØF. Vanavond zingt hij zijn single Als je Gaat.

Haris

De 18-jarige singer-songwriter Haris heeft zijn talent niet van een vreemde; zijn opa is een bekende volkszanger in Bosnië. Hij zorgde voor verschillende kippenvelmomentjes met nummers als I Won't Give Up en Let Her Go. Vanavond treedt hij op met zijn single Playing with Fire.

Optredens en prijzen

De finale zal vanavond uit twee rondes bestaan. De drie finalisten treden ieder eenmaal op, waarna de kijker bepaald wie als eerste het veld moet ruimen. Vervolgens treden de overgebleven acts nog twee keer op, onder andere met hun eigen single. Uiteindelijk gaat één act er met de prijzen vandoor: een platencontract en een auto.

Interactieve livestream en Robin Thicke

X Factor heeft een speciale livestream ontwikkeld waarmee de kijker de optredens vanuit een uniek perspectief kan bekijken. In het midden van het podium staat een camera opgesteld die door de kijker kan worden aangestuurd. Daarnaast geeft de livestream toegang tot exclusief beeld- en videomateriaal. Ferry Doedens voorziet de kijker online verder van informatie. Als klapper op de vuurpijl treedt Robin Thicke op met zijn hit Blurred Lines. 

Meer over