Traantje

Flikken Maastricht verliest vast castlid in nieuw seizoen

8 januari 2021 15:24 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Marc de Blok
Het vijftiende seizoen van Flikken Maastricht wordt ingrijpend, zo verzekert hoofdrolspeler Angela Schijf. De politiereeks verliest een van haar vaste gezichten.

 

Uiteraard kon Angela nog niet vertellen wie van de castleden uit de serie verdwijnt, wel liet ze in gesprek met Gijs Staverman op NPO Radio 2 doorschemeren dat het pas aan het einde van het seizoen zou gebeuren.

Oda Spelbos

De makers van Flikken Maastricht zijn niet bang om vaste personages hard aan te pakken of zelfs uit de serie te schrijven. In 2018 werd de populaire hoofd-inspectrice Frieda Michels vergiftigd, tot verontwaardiging van veel fans. Vorig seizoen kreeg Marion Dreesen (Oda Spelbos) het zwaar te verduren toen ze levensgevaarlijk gewond raakte en zelfs haar criminele tweelingzus achter zich aan kreeg. 

Virtus et justitia

Maar voorlopig is van een definitief afscheid nog geen sprake. Bij de start van het vijftiende seizoen proberen Eva (Angela Schijf) en Wolfs (Victor Reinier) eerst af te rekenen met de criminele organisatie Virtus et Justitia. Een bende vrouwenhandelaren heeft Eva op transport gesteld naar het Midden-Oosten.

Meer over