Floortje Gaat Mee

Floortje Dessing mag weer op reis voor nieuw BNNVARA-programma

31 januari 2023 15:22 | amusement | Door Judith Regeling

© Jasper Doest
Na Floortje Naar Het Einde van de Wereld en Floortje Blijft Hier mag Floortje Dessing weer aan de bak. De tv-presentatrice reist namelijk voor het nieuwe reisprogramma Floortje Gaat Mee samen met prijswinnend fotograaf Jasper Droest over land van Nederland naar Nepal.

Het doel van deze reis: om de verstandshouding tussen mens en dier te verkennen.

Floortje Gaat Mee

In het nieuwe BNNVARA-reisprogramma Floortje Gaat Mee gaat Floortje Dessing op pad met prijswinnend fotograaf Jasper Doest. De twee gaan over land van Nederland naar Nepal en hopen zo te ontdekken hoe de ingewikkelde verstandshouding tussen mens en dier in elkaar zit. Ze ontmoeten dan ook mensen met die zich met hart en ziel inzetten voor het welzijn van dieren, maar zien ook hoe mensen zich overal ter wereld boven de dier in de 'rangorde' plaatsen.

Floortje Dessing

Voor Floortje komt er met het maken van deze show echt een droom uit. "Het was al lang een grote wens van mij om een programma over onze relatie tot dieren te maken, omdat er zoveel verschillende kanten aan dit verhaal zitten", aldus Floortje in het persbericht. "Dat ik dit heb kunnen doen met zo'n getalenteerde fotograaf als Jasper maakte het buitengewoon leerzaam. Hij houdt zich al lang bezig met de verhouding tussen mens en dier en heeft vanwege zijn achtergrond als bioloog een heel scherpe kijk op zaken."

Beren vangen in Roemenië

De eerste aflevering gaat van start op donderdag 16 februari. Daarin is te zien hoe de twee in Roemenië aankomen. Hier ontmoeten ze de bevlogen Cristina, die zich met haar stichting inzet om beren op te vangen die uit embarmelijke omstandigheden zijn gered of niet langer in het wild kunnen leven. Ze zien dan ook onder meer hoe beer Masha aankomt uit Oekraïne.

Floortje Gaat Mee is vanaf 16 februari acht weken lang elke donderdag om 20:30 uur te zien bij BNNVARA op NPO1. Daarnaast komen er nog twee extra afleveringen op NPO Start: op 16 februari en 2 maart.

Meer over