FOX zendt The Passion U.S exclusief uit

Het paasspektakel The Passion strijkt dit jaar voor het eerst neer in Amerika, New Orleans. Zender Fox zendt de Amerikaanse uitzending exclusief uit.

“Rondom Pasen kijkt iedereen, gelovig of niet gelovig, uit naar The Passion. Nu komt daar voor het eerst de Amerikaanse variant bij, onder regie van de originele Nederlandse crew maar met internationale artiesten belooft ook dit een waar muzikaal spektakel te worden. Ik ben erg trots dat wij als enige, buiten Amerika, deze fantastische show mogen uitzenden,” zegt FOX-programmadirecteur Bruitsman. 

Amerikaanse versie 

In de Amerikaanse variant neemt zanger Seal de rol op zich van Pilatus, Jencarlos Canela die van Jezus, Chris Daughty speelt Judas en Prince Royce vertolkt Petrus. 

Nederlandse herkomst 

The Passion U.S is gebaseerd op de variant uit ons kikkerlandje. Het bijbelsespektakel is hier al sinds 2011 een groot succes en strijkt dit jaar neer in Amersfoort. In 2015 keken meer dan 3,6 miljoen Nederlanders. In The Passion wordt het lijdensverhaal van Jezus vertelt aan de hand van grote hits. 

The Amerikaanse uitzending is op zaterdag 26 maart om 20.00 uur en op zondag 27 maart om 15.25 uur te zien op FOX. 

Bekijk hieronder de promo:

 

Reageren