Moeder Overste

Francis van Broekhuizen scoort musicalrol

13 april 2021 10:49 | amusement | Door Faye Heijnis

© Maurice van Bueren
Francis van Broekhuizen heeft een bijzondere musicalrol te pakken. De 45-jarige operazangeres kruipt in de huid van Moeder Overste in The Sound of Music.

"Die rol is op mijn lijf geschreven", vertelt Francis aan het AD

Francis van Broekhuizen als Moeder Overste

Francis stuurde een bandje waarop ze Climb Ev'ry Mountain zingt naar Stage Entertainment. Albert Verlinde en collega's waren zo onder de indruk, dat Francis de rol van Moeder Overste zonder verdere auditie te pakken heeft. En zodoende straalt ze, mits de coronamaatregelen het toelaten, vanaf juni op de bühne onder anderen naast Nandi van Beurden als Maria, Stefan Rokebrand als kapitein Von Trapp, William Spaaij als Oom Max en Belinda van der Stoep als barones Elsa Schräder. 

Troost halen uit The Sound of Music 

Momenteel is Francis, die naast operazangeres onder meer bekend is als pretletter uit All together now en De slimste mens, te zien in het bloedstollende De verraders. Volgens Francis is deze The Sound of Music-musical precies wat we nodig hebben in deze barre tijden. "Het is gedateerd, maar toch ook niet. Zoetsappig en truttig, zullen sommige mensen zeggen, maar dat hebben we nodig in deze tijd. Het is een verhaal van hoop, hoe muziek je uit verdriet kan trekken."  

Meer over