Heb je even voor mij?

Frans Bauer vervanger van Twan Huys op RTL

1 April 2019 13:47 | amusement | Door Irma Tomas

© RTL
Frans Bauer is door RTL gevraagd om Twan Huys te vervangen als presentator van de late night talkshow. Het programma van Frans is vernoemd naar zijn grootste hit: Heb je even voor mij?.

Het is een opvallende keuze van RTL die het met Twan Huys juist over de serieuze boeg wilde gooien. Maar na het mislukken van die late night talkshow zijn de plannen drastisch veranderd en is de nieuwe programmadirecteur Peter van der Vorst bereid een flinke gok te wagen met Frans Bauer.

Frans Bauer in China

De vrolijke zanger van het Nederlandse lied is al jaren een publiekslieveling maar het was zijn programma Frans Bauer in China waardoor RTL de portemonnee trok voor een reuzetransfer van Frans naar RTL. De Chinese avonturen van Frans en Mariska bleken zo populair dat RTL denkt dat Frans weleens de man zou kunnen zijn om ontevreden afgehaakte kijkers weg te lokken bij Jinek.

Carrièreswitch

Deze carrièreswitch betekent voorlopig wel het einde van Frans' zangcarrière. Maar daar is de Brabander niet rouwig om. Hij had al een tijdje genoeg van de muziekbranche. „Ik ben 45 jaar, heb op elke plek mogen optreden en bijna vijftig platina platen ontvangen, maar toch hoor ik mijn muziek nooit op 538, 100% NL of 3FM. Je mag één keer over je singeltje komen praten, maar daarna zwijgen die zenders je weer dood. Je gaat dan op een gegeven moment toch bij jezelf denken: zou het niet gewoon aan mij liggen en moet ik een andere invalshoek zoeken?”

Mariska Bauer

Ook fans van Mariska Bauer komen aan hun trekken in Heb je even voor mij?. Zij schuift wekelijks aan met nieuwtjes over de woonplaats van de Bauers, Fijnaart en recepten van het Chinese restaurant waar Frans en Mariska wekelijks babi pangang bestellen.

PS: Jullie hadden natuurlijk wel door dat dit bericht een 1 april-grap was.
Al hebben we RTL misschien wel op een idee gebracht...

Meer over