Freek Vonk blij als een kind met maden in zijn been

Een reis door Centraal-Amerika heeft Freek Vonk twee nieuwe huisdieren opgeleverd. Het gaat hier alleen niet om een harig konijn of een kleurrijke vogel, maar om twee kleine weefsel etende maden. 

Freek Vonk heeft twee bijzondere souvenirtjes overgehouden aan zijn reis door Belize. De meeste mensen komen thuis met iets sufs, maar de bioloog heeft twee krioelende maden in zijn been. Voor de meeste mensen klinkt dit niet bepaald smakelijk, maar Freek kan zijn geluk niet op. 

'Best kicken' 

Freek heeft de larven gekregen van een zogenaamde botfly, die eitjes legde op zijn enkel. Uit deze eitjes zijn twee kleine larven gekomen, die zich in zijn been nestelden. "Nu zitten ze wekenlang van mij te snoepen!", schrijft de bioloog enthousiast op zijn Facebookpagina. "Ik ben gek op parasieten en vind het eigenlijk best kicken." 

Haaienbeet

Het is niet de eerste keer dat Freek intiem wordt met een dier. In 2012 werd hij voor opnames van zijn programma Freek op Safari in Zuid-Afrika gebeten door een haai. Freek had nog al zijn vingers, dus ook om die ervaring kon hij destijd lachen.

Maden geen blijvertjes

Freek mag nu dan dolbij zijn met de maden, maar de pret is van korte duur. De parasieten gaan hem snel verlaten. "We hebben zojuist wat vaseline op de huid gesmeerd en in de komende 24 uur moeten deze twee kleine verstekelingen tevoorschijn komen." Freek heeft beloofd de wormen te laten zien wanneer ze tevoorschijn komen.

Blije patiënt

Niet iedereen deelde het enthousiasme van Freek. De dokters in het ziekenhuis stonden met open mond te kijken naar zijn kinderlijke vreugde. "Dank aan de mensen van het OLGV Ziekenhuis Oosterpark, die nog nooit zo'n blije patiënt met larven hadden gezien." 

Reageren