Freek Vonk krijgt grootse zaterdagavondshow: Super Freek Show

28 juli 2016 09:55 | amusement | Door Televizier

© Annemieke van der Togt

Hoe vervelt een vogelspin, waarom zie je bijna nooit een bladstaartgekko en wat gebeurt er in een menselijk lichaam als je bent gebeten door een zwarte mamba? Antwoorden op deze vragen worden gegeven in de nieuwe familiequiz van BNN: De Super Freek Show

Bioloog Freek Vonk en Evi Hanssen testen de wilde-dierenkennis van families en bekende Nederlanders. Evi leidt de quiz, terwijl Freek toelichting geeft bij antwoorden en de kijker voorziet van mini-colleges over het dierenrijk. 

Mee op avontuur

Freek kijkt uit naar zijn nieuwe studioshow, een concept dat nieuw voor hem is. "Omdat ik tijdens opnames meestal door de hete, vochtige jungle struin kan ik geen publiek meenemen. Maar nu toveren we de studio om tot één grote wildernis. En ik vind het te gek dat ik het publiek en de kandidaten mee kan nemen op avontuur in de wondere wereld van de natuur! Ik ben zo blij, dit wordt helemaal geweldig!"

Voelen, ruiken en proeven

De studio wordt voor De Super Freek Show omgetoverd tot een ware wildernis, compleet met bomen, rotsen en water. Om een van de wisselende trofeeën in ontvangst te nemen, moeten de teams hun handen vies maken en voelen, ruiken en proeven aan wat Freek en Evi ze voorschotelen.

De Super Freek Show is vanaf 27 augustus iedere zaterdag om 20.30 ur te zien bij BNN-Vara op NPO 1. 

Meer over