Freek Vonk reist voor nieuw BNN-programma door Latijns-Amerika

Freek Vonk is volop bezig met de opnamen van zijn nieuwe tv-programma voor BNN. Na Australië is in deze reeks Latijns-Amerika aan de beurt.

Freek Vonk vertrekt woensdag naar de Galapagos-eilanden voor zijn nieuwe BNN-programma Freek Vonk in Latijns-Amerika, onthulde hij in de radioshow van Giel Beelen. Op die eilanden maakt de tv-bioloog meteen ook opnamen voor de VPRO-kinderreeks Freeks Wilde Wereld.

Galapagos-eilanden

Freek is ontzettend enthousiast over zijn bestemming voor de kust van Ecuador. "De mooiste plek van de wereld. Dat denk ik althans, want ik ben er nog nooit geweest." Op de Galapagos-eilanden woont een bijzondere diersoort: "Er zitten schildpadden die 250 kilo kunnen worden, reuzenschildpadden! Je mag die niet eens aanraken. Jammer hè? Maar het schijnt dat Darwin, die de evolutietheorie heeft bedacht daar, wel op zo'n schildpad heeft gereden!"

NPO 3

Eerder maakte Freek Vonk voor BNN het programma Freek Vonk in Australië, zijn eerste serie voor volwassenen. De reeks scoorde eind 2014 mooie kijkcijfers op de donderdagavond van NPO 3. Freek Vonk in Latijns-Amerika wordt na de zomer waarschijnlijk uitgezonden op de vrijdagavond. "Dit najaar komen we op vrijdag met een soort 'avonturenbalk', waaronder een nieuw programma met Freek Vonk," zei NPO 3's netmanager Suzanne Kunzeler vandaag in het AD.

Lees ook:
Freek Vonk zit Chantal Janzen dwars.

Reageren