Freek Vonk vertelt in DWDD over haaienbeet

8 april 2017 09:23 | amusement | Door Televizier

© Ivo Borkus/BNN

Freek Vonk deed in DWDD voor het eerst zijn haaienbeetverhaal en dat leverde mede dankzij tafelheer Marc-Marie Huijbregts een hilarisch gesprek op.

Freek Vonk vertelde op verzoek van Marc-Marie in DWDD van minuut tot minuut wat er gebeurde op die fatale dag, twee maanden geleden op de Bahama's, toen hij werd gebeten door een rifhaai.

Van 't padje

Volgens de enthousiaste bioloog waren alle haaien zeer vriendelijk, maar was er eentje 'van 't padje af'. Eerst duwde de verwarde haai Freek hard tegen zijn borst waarop Freek hem vertelde 'op te zouten.' Daarna zwom de boze haai een rondje om hem van achteren te grijpen. Logisch volgens Marc-Marie omdat de haai natuurlijk geen Nederlands sprak.

Alles hing een beetje

Vervolgens verhaalde Freek smakelijk over zijn gewonde arm: 'Die hele lap vlees hing los, ik zag m'n spieren, m'n biceps, m'n vetweefsel, het bloed spoot in het water, alles hing een beetje.' 'Da's niet goed!', reageerde Marc-Marie op zijn bekende toon.

Geen kippenvel

De arm van Freek zag er gelukkig al een stuk beter uit dan een paar maanden geleden. Naar eigen zeggen heeft Freek alleen geen gevoel meer in zijn huid, krijgt hij geen kippenvel als hij niest en zweet hij niet op het gebeten stukje huid. De schokkende beelden van de beet zijn in mei te zien in het programma Freek naar de haaien.

Het publiek thuis wist ook wel raad met het verhaal.

Meer over