Voice-over en uit

Freek Vonk jaagt The Green Planet-kijkers weg: 'Niet om aan te horen'

19 maart 2023 09:20 | amusement | Door Faye Heijnis

© BNNVARA
NPO-kijkers zijn niet blij met de aanwezigheid van Freek Vonk op de zaterdagavond en laten dat weten ook. Op Twitter beklaagt menig Green Planet- en Freeks Saturday Night Safari-kijker zich over de tv-bioloog. 

NPO lijkt een volwassener publiek te willen aantrekken voor Freek Vonk. Helaas zonder succes. Zowel als voice-over als presentator en quizmaster zijn de oudere kijkers niet gecharmeerd van de ex van Eva Jinek. Ze beklagen zich over zijn 'kinderlijke toontje'. Sommigen besluiten zelfs weg te zappen door Freeks 'niet om aan te horen' voice-over van de natuurdocumentaireserie The Green Planet.  

Succes Freek Vonk

De enthousiaste bioloog is wel al jaren geliefd onder de jonge kijkers en boekt in die doelgroep dan ook groot succes. In 2015 won Freek met zijn NPO Zapp-programma Freeks Wilde Wereld de Gouden Stuiver voor beste kinderprogramma. In 2018 werd hetzelfde programma bekroond met een Zapp Award. Zijn liveshows worden ook goed bezocht en Freek is sinds 2020 bijzonder hoogleraar aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. 

Freek Vonk als voice-over 

Freek spreekt sinds vorig jaar juni de BBC-natuurseries in die de EO op NPO 1 uitzendt. Met David Attenborough als oorspronkelijke voice-over zijn dat natuurlijk ook onmogelijke voetsporen om in te treden.

Freeks Saturday Night Safari 

Na een matige start en negatieve recensies, rijst de vraag of de NPO de zaterdagavondshow van de bioloog van het primetime-tijdstip afhaalt en wellicht The Connection naar voren schuift. Volgens kritische kijkers hoort het programma in deze gedaante meer op de vroege avond.

Meer over