TV-opnames stilgelegd

Freek Vonk ziek op de Filipijnen

21 januari 2019 10:40 | amusement | Door Televizier

© ANP
Hij ging op zoek naar een zeldzame krokodillensoort, maar ligt al vier dagen ziek in bed. En zo kwam het dat Freek Vonk voor het eerst in acht jaar de opnames voor Freeks Wilde Wereld moest stilleggen. 
De avonturier deelt het trieste nieuwtje op Instagram. "Dit liep even anders dan gepland", schrijft hij. "Na drie dagen reizen, om op zoek te gaan naar de zeldzaamste krokodillen ter wereld, werd ik direct bij aankomst in het kamp hartstikke ziek."

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Holy moly, dit liep even anders dan gepland... Dat het filmen in de tropen niet altijd over rozen gaat, blijkt maar weer! Na drie dagen reizen, om op zoek te gaan naar de zeldzaamste krokodillen ter wereld, werd ik direct bij aankomst in het kamp (in noord Filipijnen) hartstikke ziek. Dit is de eerste keer in acht jaar Freeks Wilde Wereld dat ik door ziekte niet heb kunnen filmen waarvoor ik ben gekomen. Na hoge koorts, buikkrampen, misselijk, hoofdpijn, spierpijn door mijn hele lijf, vele snelle tripjes naar de bosjes, en drie dagen lang op een houten bedje in de jungle te hebben gelegen, is het nu tijd voor een check bij de arts... hopelijk geen dengue 🤔

Een bericht gedeeld door Dr. Freek Vonk (@freekvonk) op

Opnames geannuleerd 

Freek Vonk is er zo ziek van dat  hij zelfs de opnames van Freeks Wilde Wereld heeft moeten afzeggen. "Dit is de eerste keer in acht jaar Freeks Wilde Wereld dat ik door ziekte niet heb kunnen filmen. Dat het filmen in de tropen niet altijd over rozen gaat, blijkt maar weer."

Ziek

Door welke ziekte de bioloog is geveld, blijft vooralsnog een mysterie. Zelf vreest hij voor knokkelkoorts, een tropische virusziekte die door een muggenbeet veroorzaakt kan worden. "Na hoge koorts, buikkrampen, misselijk, hoofdpijn, spierpijn door mijn hele lijf, vele snelle tripjes naar de bosjes, en drie dagen lang op een houten bedje in de jungle te hebben gelegen, is het nu tijd voor een check bij de arts." Wij wensen Freek van harte beterschap.

Meer over