Tweede keus

Freriks: 'Humberto Tan was eerste keus als presentator De Slimste'

9 juli 2022 20:39 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© KRO-NCRV/Stijn Ghijsen
Philip Freriks en Maarten van Rossem zijn al jaren het gezicht van De Slimste Mens, dat op 11 juli aan een nieuw seizoen begint. In een interview doet Freriks uit de doeken dat hij zeker geen eerste keus was voor het programma.

Freriks - die tot hij zijn debuut maakte bij De Slimste Mens met name bekend was als presentator van het Journaal - heeft er nooit een geheim van gemaakt dat de klus in eerste instantie misschien niet geheel op zijn lijf geschreven was. In het AD vertelt hij dat in beginsel ook de voorkeur naar iemand anders ging als presentator.

Humberto Tan

In het vraaggesprek met de krant zit hij samen met Van Rossem aan tafel. "Hadden ze jou verteld dat Humberto Tan ging presenteren?", vraagt Freriks aan het jurylid van De Slimste. "Die kon niet. Die ging net miljoenen verdienen bij RTL. Ik ben eigenlijk tweede keus."

Anonieme presentator

Verder vertelt Van Rossem dat hij niet wist wie de presentator zou worden toen hij 'ja' zei tegen de televisieklus. "Ik heb uiteindelijk ja gezegd tegen een anonieme presentator. Ik wist pas later dat jij ging presenteren."

Het nieuwe seizoen van De Slimste Mens begint aanstaande maandag 11 juli om 20.40 uur op NPO 2.

Meer over