Verloren en gevonden

Frieda (56) vindt nieuwe liefde Henk (59) door aflevering 'Ik mis je'

23 oktober 2020 11:00 | amusement | Door Daisy Heyer

© Ik Mis je
Weduwnaar Henk (59) die meedeed aan het programma Ik Mis je, heeft dankzij de uitzending een nieuwe liefde gevonden. Hij is dolgelukkig met Frieda (56).

Dat het programma Ik mis je een mooi programma is, daar bestaat geen twijfel over. Maar dat het ook kan zorgen voor nieuwe liefde, daar had je waarschijnlijk niet aan gedacht. 

Toch is dat wat er gebeurde voor Henk. De weduwnaar was te zien in het programma en viel op bij Frieda, eveneens weduwnaar. In het programma vertelde Henk kwetsbaar over zijn overleden vrouw Corrie. Frieda bleek geraakt door het verhaal van Henk, "En ik vond het een mooie man", vertelt ze aan de EO. 

Ze vond Henk zelfs zó leuk, dat ze de uitzending van Ik mis je een paar keer terugkeek. Daar liet ze het echter bij, maar in de zomer van 2019 zag ze Henk wederom in een herhaling van het programma op televisie. Volgens Frieda voelde ze het in haar hele lijf. "Toen kwam hij echt wel binnen." 

Herhaling

Frieda ziet de herhaling van het programma als een teken en zoekt contact met Henk via Facebook. Daar stuurt ze hem twee keer een bericht, waar Henk nooit op reageert. Een half jaar later kriebelt het nog steeds en Frieda voelt dat ze het nog een keer moet proberen. Ze vindt zijn adresgegevens en stuurt hem een brief, waarin ze onder andere aangeeft dat ze het 'stoer' vindt dat hij op televisie vertelt over zijn overleden vrouw en dat het haar leuk lijkt om hem te leren kennen. 

Dikke duim 

Henk's kinderen moedigden hun vader uiteindelijk aan om op het aanbod in te gaan. De twee spreken uiteindelijk af in februari 2020 en na die eerste date volgen er nog vele. Inmiddels zijn de twee zijn helemaal in love. Henk: "We zeggen wel eens gekscherend tegen elkaar: “Zouden Corrie en Kees (de overleden man van Frieda) nu allebei over het randje van de hemel kijken en een dikke duim opsteken?” Geen idee, maar het zou me niets verbazen."

Het hele liefdesverhaal van Frieda en Henk kun je hier teruglezen. Benieuwd naar de aflevering van Ik mis je met Henk? Die is hier te vinden.

Meer over