En bedankt

Frits Sissing niet direct blij met Maestro: 'Kreeg het afdankertje'

30 november 2021 14:19 | amusement | Door Judith Regeling

© Michel Schnater
Wie aan Maestro denkt, zal dat vast gauw linken aan de naam van presentator Frits Sissing. Toch was het niet direct een match made in heaven, zo vertelt de presentator nu openhartig in Veronica Superguide.

Frits Sissing had namelijk een hele andere droom: het presenteren van de 'ultieme' zaterdagavondshow Strictly Come Dancing.

Reinout Oerlemans

"Jaren geleden hoorde ik in de wandelgangen van AVROTROS dat Strictly Come Dancing terug zou komen op de Nederlandse televisie. Dat was als kind al mijn droom: groot weekendamusement, rood pluche, live-muziek", blikt hij terug. Helaas had zender AVROTROS hele andere plannen: niet hij, maar Reinout Oerlemans kreeg de presentatie in handen.

Frits Sissing

Tot grote teleurstelling van hemzelf moest Frits Sissing het daarom doen met een ander programma: een show waarin BN'ers dirigent werden van een orkest. Oftewel: Maestro. "Ik baalde als een stekker: ik kreeg het afdankertje, terwijl Reinout stond te shinen in 'mijn show", herinnert hij zich. 

Maestro

Achteraf blijkt dat een hard gelag. "En kijk nu: Maestro komt al zes seizoenen boven de miljoenengrens uit, terwijl Strictly Come Dancing al na een jaar van de buis werd gehaald." 

Het nieuwe seizoen Maestro is vanaf 5 december te zien. Lees hier wie er meedoen

Meer over