Gasten DWDD Summerschool bekend

De line up van het tweede seizoen DWDD summerschool is bekend en het belooft een gevarieerde zomer te worden.

Van juni tot en met augustus worden vijf afleveringen gemaakt door gastsprekers die elk bevlogen zijn over hun onderwerp. 

Rembrandt

De aftrap wordt op vrijdag 24 juni gegeven door Taco Dibbits, directeur Collecties van het Rijksmuseum. Hij gaat vertellen over de jonge Rembrandt met speciale aandacht voor de portretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit die vorig jaar voor heel wat euro's door het museum werden gekocht.

Taalfouten

Daarna is het op donderdag 14 juli de beurt aan taalkenner Paulien Cornelisse. Haar hoorcollege, met de tot de verbeelding sprekende naam Aap, Noot Fout gaat over veelgemaakte taalfouten. 

Common Linnets

Op donderdag 21 juli volgt een Summerschool waar muziek in zit. De Common Linnets komen vertellen over het genre dat hen inspireert: Americana. In deze muziekstroming komen country, blues, bluegrass, folk en R&B samen en dat klinkt behoorlijk bijzonder.

Wouter Bos

De aflevering van donderdag 28 juli heeft de veelzeggende titel I Have A Dream. Oud-politicus Wouter Bos bespreekt belanghebbende politieke toespraken uit binnen- en buitenland.

Duitsland

De laatste Summerschool is voor rekening van Duitsland correspondent Jeroen Wollaars. Onder de noemer Wir Schaffen Das staat de NOS-verslaggever stil bij de impact van de Tweede Wereldoorlog op het huidige Duitsland. 

Reageren