Geen grap: Monty Python maakt comeback

De cast van Monty Python komt weer bij elkaar. De vijf nog levende leden van de Britse komediegroep gaan samen een nieuwe theatershow opzetten.

De reünie werd aangekondigd op een persconferentie vol grappen en grollen. Monty Python geeft op 1 juli volgend jaar een eenmalig optreden in de O2 Arena in Londen.

Grappenmakers herenigd

Het werd hoog tijd voor een reünie van de grappenmakers. Het is inmiddels veertig jaar geleden dat John Cleese, Eric Idle, Terry Gilliam, Michael Palin, Terry Jones en Graham Chapman samen optraden in het theater. Graham Chapman overleed helaas in 1989.

Terry Jones

Het komische gezelschap kan niet wachten om weer samen te gaan werken. "Ik ben best opgewonden. Ik hoop dat we er veel geld mee verdienen zodat ik mijn hypotheek kan betalen", grapte Terry Jones tegen de BBC. Ook Eric Idle Twitterde enthousiast over de hereniging:

Flying Circus

Monty Python's Flying Circus was een zeer succesvolle comedyserie, die werd uitgezonden door de BBC van 1969 tot 1974. De groep stond bekend om de vaak absurde sketches die elke komedie-regel doorbraken. De show werd ook op de Nederlandse televisie uitgezonden.

Film en theater

Het humoristische gezelschap maakte ook een aantal films en theatershows. De laatst film van Monty Python was The Meaning of Life uit 1989. Na het overlijden van Graham Chapman in 1989 kwamen de mannen af en toe nog bij elkaar. De laatste keer dat de groep samen optrad was in 1998 op het Aspen Comedy Festival. In 2005 kwamen de Pythons samen op de op de première van Spamalot, een musical gebaseerd op de film Monty Python and the Holy Grail.

Reageren