Onafhankelijk onderzoek

'Geen strafbare feiten gepleegd in De Villa'

30 maart 2020 11:22 | amusement | Door Irma Tomas

© Blue Circle
RTL heeft flink onderzoek laten plegen naar wat er allemaal mis ging in De villa. De uitkomst is dat er geen strafbare feiten zijn gepleegd. De villa stopte nadat er seksueel overschrijden gedrag was geconstateerd.

Op social media filmpjes circuleerden filmpjes waarin te zien was dat twee meisjes uit het programma door jongens onder druk werden gezet om seks te hebben terwijl ze daar duidelijk geen trek in hadden. RTL trok daarop de stekker uit alle realityshows. Die stekker zit er inmiddels al weer een tijdje in, zo is Temptation island allang weer te zien. Maar nu zijn dus de conclusies van het onderzoek binnen. 

Richard Korver

Hoffmann Bedrijfsrecherche deed een volledig integriteitsonderzoek naar het productie-, montage- en uitzendproces. Een speciale commissie van experts, onder leiding van strafrechtadvocaat mr. Richard Korver, vormde een oordeel over de vraag of er sprake is van enig strafbaar handelen. En dat is dus niet het geval. 

Zware periode

RTL 4-baas Peter van der Vorst steekt wel een beetje de hand in eigen boezem: "De beelden die de maatschappelijke discussie hebben aangewakkerd, zijn door de montage en onze checks geglipt. Dat had nooit mogen gebeuren en dat spijt ons." Hij hoopt dat vrouwen en mannen van De villa om wie het ging 'hun leven weer in alle rust op kunnen pakken en buiten de publiciteit blijven. Dat verdienen ze, want dit is voor hen een zware periode geweest'.

Meer over