'Sorry, geen tijd meer'

Geen tijd meer voor Peter R. de Vries bij Beau

2 april 2021 11:36 | amusement | Door Demi Schoenmakers

© ANP
Peter R. de Vries was gisteren te gast bij Beau van Erven Dorens om over de nieuwe Netflix-serie The Serpent te praten. Maar uiteindelijk bleek daar geen tijd mee voor te zijn.

De wankelende Mark Rutte was donderdag het gesprek van de dag en daarom stond, net als bij alle andere actuele programma's, het overgrote deel van de uitzending van Beau in het teken van het debat over de uitgelekte stukken uit de verkenning met voormalig verkenners Jorritsma (VVD) en Ollongren (D66). 

Opvallend

Eigenlijk zou er ook tijd zijn voor Peter om over de Netflix-serie te praten, maar dat lukte niet meer in verband met de nieuwe planning. Beau van Erven Dorens liet dat donderdagavond gelijk in de aankondiging weten en zei: "En Peter R. de Vries zag voor ons The Serpent, een bloedstollende misdaadserie op Netflix, maar ik ga nu al zeggen dat we die niet gaan bespreken, Peter. Ik vind het fijn dat je er bent, maar dan ga ik je naar politieke zaken vragen. We hebben er echt geen tijd voor." 

Zegje klaar

Dat betekende niet dat Peter helemaal niet meer aan het woord kwam. Hij kan, zoals gewoonlijk, over alles meepraten. Ook voor Mark Rutte had hij zijn zegje klaar. "Volgens mij zijn er twee opties. Eén is dat hij erover liegt en dat is natuurlijk een doodzonde, dan moet je weg”, zei Peter.

“Het tweede is dat als hij het vergeten is, dat het in mijn ogen evenzeer een diskwalificatie is. Een premier die zo’n belangrijk gesprek wat pakweg tien dagen geleden heeft plaatsgevonden, zich niet meer herinnert, ondanks dat het het gesprek van de dag is… Ja, dat is natuurlijk niet geloofwaardig.”

Meer over