Nu bij NPO Radio 2

Gerard Ekdom naar Radio 10

4 april 2018 10:59 | amusement | Door Irma Tomas

© Hans-peter van Velthoven/AVRO
John de Mol heeft alweer toegeslagen. Hij koopt ochtend-dj Gerard Ekdom weg bij NPO Radio 2. Ekdom gaat voortaan radio maken bij Radio 10 op de plek van Lex Gaarthuis.

Gerard Ekdom werkt sinds oktober 2015 bij NPO Radio 2 waar hij Ekdom in de Ochtend maakt, daarvoor was hij jarenlang te horen bij 3FM. Ekdom is zeer in zijn nopjes met de overstap: „Ik heb het geweldig gehad bij de publieke omroep, maar ik ben toe aan nieuwe uitdagingen. Ik kijk uit naar een ochtendprogramma op Radio 10, de zender die alles in zich heeft om nog verder te groeien. Daarnaast krijg ik bij Talpa Network de kans om mijn creativiteit in andersoortige producties tot leven te brengen.”

Ondernemen

Een woordvoerder van Talpa (eigendom van John de Mol) zegt dat Gerard meer kansen gaat krijgen bij Talpa. „Voor Ekdom is een combinatie van presenteren en ondernemen cruciaal voor zijn creatieve ontwikkeling in de komende jaren. Bij de publieke omroep liggen er op dat gebied geen kansen, met name vanwege de wettelijke beperkingen die daar gelden.” Wat de dj wil ondernemen blijft vooralsnog onduidelijk. 

John de Mol heeft de laatste weken een gat in zijn hand. Hij kocht Voetbal Inside en persbureau ANP.

Meer over