Gerard Ekdom weigerde de plek van Coen en Sander op 3FM

Gerard Ekdom verhuist naar Radio 2, net nu 3FM ook boegbeelden Coen en Sander kwijtraakt. Gerard blijkt ook te zijn benaderd voor de 3FM-middagshow.

Gerard Ekdom maakte gisteren bekend dat hij de ochtendshow op Radio 2 gaat presenteren. Hij vertrekt dus bij 3FM, waarmee die zender na Coen en Sander voor de tweede keer in korte tijd een dj ziet overstappen.

Coen en Sander

"Bij het nieuws van Coen en Sander schoot er wel van alles door mijn hoofd," vertelt Gerard Ekdom aan het AD. "Ik had nu ook de middag van 3FM kunnen doen." 3FM-zenderbaas Wilbert Mutsaers vroeg Gerard serieus om de plek van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga over te nemen. "Er is over gepraat, ik ben gepolst."

Gerard Ekdom

Toch koos Gerard Ekdom niet voor de middagshow op 3FM: "Dat zou dan misschien voor twee jaar zijn. Ik doe het niet, stick to the plan. Ze moeten daar nieuw talent neerzetten." Hij geeft toe ook met commerciële stations te hebben gepraat, maar kiest dus voor Radio 2: "Uiteindelijk heb ik mijn gevoel gevolgd. En mijn gevoel laat mij nooit in de steek. Radio 2 krijgt straks al mijn energie."

Lees ook:
De NPO wil stoppen met Radio 6.

Reageren