Klare wijn schenken

Verrassing voor Gerard Joling na beklag over zure wijn bij Humberto

26 maart 2023 11:55 | amusement | Door Faye Heijnis

© Screenshot Humberto Op Zaterdag (RTL)
Gerard Joling vond de wijn die hij vorige week geschonken kreeg in de talkshow van Humberto Tan om te walgen en liet dat live in de uitzending weten ook. Gisteravond besloot Humberto dat goed te maken met de zanger met hulp uit onverwachte hoek.

"Niet te hachelen", beklaagde Gerard zich nadat hij vorige week een slok van zijn glaasje wit nam, tot groot vermaak van de studio. "Zo zuur, ik lig vanavond gewoon met een zak rennies op mijn nachtkastje. Ik wil niemand beledigen, maar het is niet te hachelen. Volgens mij heeft-ie nog kurk ook." De zanger werd van een andere wijn voorzien, maar ook die scoorde geen punten. "Deze heeft de koelkast niet gehaald." 

Antoin Peeters schenkt Gerard Joling wijn bij Humberto

Gisteravond besloot Humberto daar heel geinig op terug te komen. Gerard noemt zijn eigen beklag 'schaamteloos', maar Humberto blijf sportief. "Je was vorige week zo kritisch op onze wijn, en terecht, dat we dachten: we moeten het anders aanpakken." Dan kondigt de presentator aan: "Hij zit bij het nieuws straks, maar hij is ook echt een wijnkenner, hij heeft een wijnpodcast. Hier is Antoin Peeters!" 

De RTL Nieuws-presentator en podcastmaker komt gehuld in een trui met 'je hebt zelf kurk' erop tevoorschijn. Hij voorziet Geer, die qua wijn houdt van een 'houtsmaak' en 'snufje brutaal op de tong', van twee voortreffelijke witte wijnen uit een mooi glas. Gerard neemt wat flinke teugen en concludeert enthousiast: "Dit is niet te vergelijken met wat ik vorige week kreeg." Om vervolgens zelf zijn glas nog eens bij te vullen. "Ik moet zo nog zingen. Mocht het misgaan..." 

Van wijn bij Humberto naar het RTL Nieuws

Nog een vriendelijk verzoek van Antoin: "Het zijn mijn eigen glazen, dus houd ze alsjeblieft heel." En dan moet de nieuwslezer hollen. "We gaan het weer hebben over de tornado in de Verenigde Staten, rellen in Frankrijk... dus ik moet snel terug. Maak het niet te lang." 

Je kunt het fragment hier of hieronder vanaf 0:01:06 terugkijken.

Meer over