Giel Beelen noemt beleid The Voice of Holland belachelijk

Giel Beelen vindt het kandidatenbeleid van The Voice of Holland belachelijk. Deelnemers aan de talentenjacht blijken bijzonder beperkt te worden in waar ze mogen optreden.

Giel ontdekte dit toen hij probeerde de afgevallen The Voice-kandidate Mariska Brink voor zijn radioprogramma te strikken.

Giel Beelen is fan van Mariska

Beelen blijkt namelijk een grote fan te zijn van Mariska's stemgeluid en kon dan ook niet geloven dat haar coach Ilse DeLange de zangeres niet door liet gaan naar de liveshows. Om Mariska toch een platform te geven, besloot hij haar uit te nodigen een optreden te verzorgen in zijn 3FM-ochtendshow. Mariska's contract met de talentenjacht verbiedt dit echter, tot ongeloof van Giel die op zijn site z'n ongenoegen wereldkundig maakte.

Standaardprocedure

RTL-woordvoerder Jaap Paulsen laat echter weten de reactie van Beelen wat flauw te vinden. "Het is standaardprocedure dat je kandidaten in dit soort programma's zolang de show nog loopt grotendeels exclusief houdt en dus niet laat optreden bij concurrenten. Mariska heeft, net als iedereen die aan programma's als The Voice of Expeditie Robinson meedoet, een overeenkomst getekend waarin dit duidelijk staat. Die regels gelden ook voor de afvallers. Dat doet de VARA zelf ook, dus dat weet Giel best. Hij wil blijkbaar gewoon een beetje plagen."

Reageren